en_GBru_RU

NEWTON HOUSE RULES

Prima Casă Inteligentă din Chișinău, Buiucani strada Ioana Radu 27 newton.md, dezvoltator City Development (proprietarul mărcii NEWTON HOUSE) în parteneriat cu INAMSTRO, este dotată cu un sistem de telemetrie BALANCE care trimite automat date de la contoarele de apartament atât de gaz, cât și de apă. Apometrele pregătite pentru instalarea unui senzor de impuls au… Read more »

Transformarea purtătorului de energie în alte unități de energie, în emisii de CO2 și în suprafața de pădure necesară absorbției de CO2.

Te-ai gândit vreodată la modul în care consumul tău de energie afectează mediul înconjurător, încălzirea climei, dispariția pădurilor, lacurilor de acumulare și râurilor? Informații despre acest lucru pot fi găsite pe Internet. Iată doar câteva dintre numere. Poate că acest lucru vă va încuraja să fiți mai atenți la consumul de energie, să stingeți luminile… Read more »

Interogare date și control ONLINE

Sistemul de măsurare BALANCE și echipamentele de comunicații care fac parte din concentratorul J100 și modulele radio D100 acceptă schimbul de date în două direcții și permit nu numai primirea de date de la modulele radio, ci și efectuarea de cereri în timp real pentru datele curente, precum și gestionarea sarcină – consum de energie… Read more »

Sabotajul tarifelor cu mai multe etape

Doctorul în economie Mikhail Poisik întreabă de ce Premier Energy și ANRE nu sunt interesați de implementarea măsurii general acceptate pentru îmbunătățirea eficienței energetice, adică introducerea tarifelor în mai multe etape. Comentariu pentru eNews.

Conturi corecte

Pentru sistemele automate de evidenţă a energiei, atunci când datele din sistemul de evidenţă intră automat în sistemul de facturare, există cazuri de facturi incorecte.

Măsurarea căldurii pe distribuţie

Astăzi, soluția evidenţii căldurii în apartament cu amplasare a distribuţiei verticale se stopează în cost. Schimbarea distribuţiei verticală în orizontală este costisitoare și nu toți chiriașii vor fi de acord. Cu toate acestea, există o soluție neevidentă – să țineți cont de căldura de la distribuţie.

Consumatorii pot încheia contracte directe cu furnizorul de apă.

Furnizorul de apă optează pentru încheierea contractelor direct cu consumatorii. Potrivit SA „Apă-Canal Chișinău”, în ultimul an au fost depuse 3880 de cereri de încheiere a contractelor directe, inclusiv cu 2358 de proprietari de apartamente din 55 de clădiri de apartamente, transmite www.ipn.md.Toate cererile depuse vor fi luate în considerare de operator și, în cazul… Read more »

Eficiența energetică în stil moldovenesc

A început un nou sezon de încălzire, când cheltuielile pentru utilități deja considerabil sunt în creștere. Consumatorii industriali și interni de energie din Moldova sunt îngrijorați de aceleași probleme de la an la an: tarifele ridicate; procent semnificativ de pierderi de căldură, electricitate, apă și gaze naturale; o datorie de a plăti pentru aceste pierderi.