en_GBru_RU

Interogare date și control ONLINE

Sistemul de măsurare BALANCE și echipamentele de comunicații care fac parte din concentratorul J100 și modulele radio D100 acceptă schimbul de date în două direcții și permit nu numai primirea de date de la modulele radio, ci și efectuarea de cereri în timp real pentru datele curente, precum și gestionarea sarcină – consum de energie… Read more »

Sabotajul tarifelor cu mai multe etape

Doctorul în economie Mikhail Poisik întreabă de ce Premier Energy și ANRE nu sunt interesați de implementarea măsurii general acceptate pentru îmbunătățirea eficienței energetice, adică introducerea tarifelor în mai multe etape. Comentariu pentru eNews.

Conturi corecte

Pentru sistemele automate de evidenţă a energiei, atunci când datele din sistemul de evidenţă intră automat în sistemul de facturare, există cazuri de facturi incorecte.

Măsurarea căldurii pe distribuţie

Astăzi, soluția evidenţii căldurii în apartament cu amplasare a distribuţiei verticale se stopează în cost. Schimbarea distribuţiei verticală în orizontală este costisitoare și nu toți chiriașii vor fi de acord. Cu toate acestea, există o soluție neevidentă – să țineți cont de căldura de la distribuţie.

Consumatorii pot încheia contracte directe cu furnizorul de apă.

Furnizorul de apă optează pentru încheierea contractelor direct cu consumatorii. Potrivit SA „Apă-Canal Chișinău”, în ultimul an au fost depuse 3880 de cereri de încheiere a contractelor directe, inclusiv cu 2358 de proprietari de apartamente din 55 de clădiri de apartamente, transmite www.ipn.md.Toate cererile depuse vor fi luate în considerare de operator și, în cazul… Read more »

Eficiența energetică în stil moldovenesc

A început un nou sezon de încălzire, când cheltuielile pentru utilități deja considerabil sunt în creștere. Consumatorii industriali și interni de energie din Moldova sunt îngrijorați de aceleași probleme de la an la an: tarifele ridicate; procent semnificativ de pierderi de căldură, electricitate, apă și gaze naturale; o datorie de a plăti pentru aceste pierderi.

Monitorizarea apelor uzate

Aproximativ 47 de agenți economici din Chișinău deversează apele uzate în sistemul de canalizare. “Zeci de agenți economici din capitală aruncă apele uzate în sistemul de canalizare, în care concentrația maximă admisibilă de substanțe nocive este depășită semnificativ.”

Blackout SUA și Gestionarea Incărcării

California se confruntă de câteva zile cu neajunsul de energie. Peste 3 milioane de utilizatori au fost deconectați de la sursa de alimentare. California se confruntă cu un val de căldură fără precedent, ceea ce duce la o creștere a utilizării aparatelor de aer condiționat. Astăzi, chiar și 4,5 GW de capacitate nu sunt suficiente… Read more »

ETAPELE DIRECTIVEI EUROPENE DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ (EED Directive-2012/27/EU)

Până la 25 octombrie 2020: Transformarea directivei EED în legislația națională. Începând cu 25 octombrie 2020: toate contoarele instalate recent trebuie să fie echipate cu dispozitiv cu citire de la distanță. Locatarii ar trebui să poată solicita informații despre consum pentru toate contoarele care pot fi citite la distanță. Până pe data de 01.01.2027: Toate… Read more »

ANRE: Contoarele de apă trebuie instalate în detrimentul operatorului

        Apă-Canal Taraclia renegociează contractele cu consumatorii. Singura problemă care provoacă dispute între consumatori și operator este cheltuiala a cărei instalare, înlocuire și verificare metrologică a apometrelor vor fi efectuate în conformitate cu noul contract.