en_GBru_RU

Monitorizarea apelor uzate

Aproximativ 47 de agenți economici din Chișinău deversează apele uzate în sistemul de canalizare. “Zeci de agenți economici din capitală aruncă apele uzate în sistemul de canalizare, în care concentrația maximă admisibilă de substanțe nocive este depășită semnificativ.”

Blackout SUA și Gestionarea Incărcării

California se confruntă de câteva zile cu neajunsul de energie. Peste 3 milioane de utilizatori au fost deconectați de la sursa de alimentare. California se confruntă cu un val de căldură fără precedent, ceea ce duce la o creștere a utilizării aparatelor de aer condiționat. Astăzi, chiar și 4,5 GW de capacitate nu sunt suficiente… Read more »

ETAPELE DIRECTIVEI EUROPENE DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ (EED Directive-2012/27/EU)

Până la 25 octombrie 2020: Transformarea directivei EED în legislația națională. Începând cu 25 octombrie 2020: toate contoarele instalate recent trebuie să fie echipate cu dispozitiv cu citire de la distanță. Locatarii ar trebui să poată solicita informații despre consum pentru toate contoarele care pot fi citite la distanță. Până pe data de 01.01.2027: Toate… Read more »

ANRE: Contoarele de apă trebuie instalate în detrimentul operatorului

        Apă-Canal Taraclia renegociează contractele cu consumatorii. Singura problemă care provoacă dispute între consumatori și operator este cheltuiala a cărei instalare, înlocuire și verificare metrologică a apometrelor vor fi efectuate în conformitate cu noul contract.

În 2020, Rusia introduce “Contoare Smart”

Începând cu luna iulie a anului viitor, legea privind „sistemul inteligent de contorizare a energiei electrice” (nr. 522-FZ din 27 decembrie 2018) va intra în stadiul „implementării active”.

ANRE a calificat drept ilegală includerea în facturile consumatorilor a volumelor suplimentare de apă peste consumul indicat de contor și a menționat că astfel de acțiuni trebuie să fie sancționate

Astfel, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează consumatorii casnici finali, că, prin Legea nr. 322/30.11.2018, publicată în Monitorul Oficial şi în vigoare din 8 martie 2019,au fost excluse prevederile care indicau volumul nedistribuit, înregistrat de contorul de la branșamentul blocului locativ, în baza indicațiilor contoarelor individuale/normelor de consum aplicate care se repartizau adăugător pentru… Read more »

PLATFORMĂ DE VÂNZARE eficientă a serviciilor «FRESS»

Odată cu vânzarea de bunuri, aproape totul este clar: puneți-vă mărfurile pe AliExpress, EBay, Amazon sau alte resurse de internet și tranzacționați. Căutare rapidă de produs, plată convenabilă, fără probleme de livrare. Odată cu vânzarea SERVICIILOR devine din ce în ce mai dificil. Spre deosebire de Bunuri, SERVICIUL este adesea legat de LOCUL furnizării SERVICIULUI…. Read more »

Creșteți vânzările & fii OnLine Aplicaţia «FREE ACCESS»

Magazine fără viitor: unde și de ce dispar supermarketurile Până în prezent, vânzările și acum SERVICIILE în formatul lor tradițional nu au viitor. Și, ca în orice proces de evoluție, avantajul este acordat unuia care, înaintea celorlalți, realizează inevitabilitatea schimbării și începe să se adapteze la o nouă realitate.

Evidenţa la distanță a resurselor energetice (RU)

Regulatorul pieței energiei (ANRE) a obligat operatorii de pe piață să furnizeze consumatorilor de energie electrică casnici dispozitive de contorizare electronică cu transmisie de date la distanță până în 2020, care economisesc până la 30% din electricitate. Alte surse de energie – gaz, căldură, apă – necesită o evidenţă similară a consumului. Pentru unii dintre… Read more »