en_GBru_RU

Doctorul în economie Mikhail Poisik întreabă de ce Premier Energy și ANRE nu sunt interesați de implementarea măsurii general acceptate pentru îmbunătățirea eficienței energetice, adică introducerea tarifelor în mai multe etape. Comentariu pentru eNews.

Economistul consideră că consumatorul ar trebui să fie îngrijorat de problema sabotării directe a introducerii tarifelor la electricitate în mai multe etape, a căror practică este răspândită în țările civilizate.

 

Acest know-how, în urmă cu aproape 18 ani, a decis în cele din urmă să introducă ANRE-ul nostru, care, prin deciziile sale privind tarifele pentru energia electrică din 24 iunie și 15 iulie 2003 au stabilit:„ Pentru populația cu dispozitive de evidenţă specializate, plata pentru consumul energiei noaptea (de la 23 la 7) este taxată cu un coeficient de 0,6 din tariful stabilit. “

 

Au fost avute în vedere măsuri similare pentru agenții economici. Cu toate acestea, până acum nu s-a făcut nimic practic în această direcție.

 

Mai mult, nu o vor face! În special, Red Union Fenosa SA ICS, de parcă nu ar fi fost familiarizat cu rezoluțiile menționate mai sus, și la câțiva ani de la intrarea în vigoare a acestor rezoluții, cu conivința ANRE, a înlocuit contoarele de electricitate vechi cu altele noi, dar, ca și până acum, pe contoare cu un singur nivel. Desigur, această „modernizare” a fost inclusă în tarif, luând în considerare toate costurile și profiturile. ”

 

Drept urmare, producătorii naționali de energie electrică, precum și importatorii, încă rulează turbinele la ralanti noaptea, de fapt„ încălzind strada ”, iar în timpul zilei lucrează cu supraîncărcări. Pentru banii noștri – orice capriciu. Se pare că Premier Energy nu a manifestat niciun interes în implementarea acestei măsuri de eficiență energetică general acceptată până acum. De fapt ca și ANRE.

Gheața s-a spart Domnilor! Viața nu stă pe loc. Premier Energy este deschis dialogului. Așadar, conducerea Asociației de Locuitori a Newton House (https://newton.md/ – clădire nouă de pe strada Ioana Radu) a luat inițiativa de a instala echipamente pentru transmiterea la distanță a datelor pe gaz, apă, inclusiv electricitate.

 

Conducerea Premier Energy a fost de acord să îndeplinească dorințele asociației și a cumpărat contoare de energie electrică care vă permit să eliminați costurile orare ale consumului de energie și să le înregistrați în diferite tarife – pentru zonele tarifare de zi și de noapte. Desigur, există încă multe probleme de lucru, dar primii pași au fost luați și există speranța că locuitorii Newton House vor putea plăti electricitatea la tarife în mai multe etape.

 

O serie de asociații și-au exprimat, de asemenea, dorința de a stabili achiziția de date la distanță cu privire la electricitate, dar este problematic să se facă acest lucru pentru complexele rezidențiale deja comandate, este necesar să se ajungă la un acord asupra acestui lucru în timpul construcției complexului rezidențial.

 

În plus față de transmisia de date la distanță, sistemul de măsurare BALANCE (djv-com.org) permite – să-și evalueze eficiența energetică în comparație cu media pentru asociaţie utilizând un indicator de eficiență energetică, să identifice dispozitivele de măsurare defecte și să încerce să se conecteze „avansat” rezidenți la rețeaua electrică, în plus față de dispozitivele de măsurare, oferă recomandări privind reducerea pierderilor interne prin distribuția optimă a consumatorilor în faze, controlează temperatura în panourile electrice și detectează defecțiunile la cablurile și echipamentele electrice la temperaturi ridicate, prevenind posibilitatea de incendiu din aprinderea cablurilor electrice din panouri.

 

Instalarea unor senzori suplimentari vă permite să monitorizați defectarea firului neutru, arcuirea cablurilor electrice și, de asemenea, să avertizați rezidenții despre pierderea de tensiune din rețeaua electrică.

 

Despre capacitățile sistemului de evidenţă BALANCE de pe site-ul web https://djv-com.org

 

Versiunea pdf