en_GBru_RU

Italia în căldura verii va limita utilizarea aparatelor de aer condiționat.

Italienii vor trebui să renunțe la aparatele de aer condiționat, întrucât guvernul nu vrea să depindă de aprovizionarea cu gaze rusești.

Legea premierului Mario Draghi arată clar că în momentul de față Italia nu își poate permite să risipească energie. Dependența Italiei de aprovizionarea cu gaze din Rusia este o problemă serioasă.

 

Italia importă aproape 40% din gaz de la Moscova, din care produce aproximativ 50% din electricitate. Prin urmare, se iau măsuri în cazul în care Europa decide asupra unui embargo asupra metanului.

Pe de o parte, este vorba de furnizarea de noi livrări de materii prime, pe de altă parte, de noi reguli de reducere a consumului de energie, în principal în instituțiile publice, și apoi, eventual, în locuințe private.

 

De la 1 mai 2022 (până la 31 martie 2023), așa-numita „lucrare termostatică” va fi în vigoare – o modificare a proiectului de lege, care prevede menținerea temperaturii aparatelor de aer condiționat în toate clădirile publice la cel puțin 27 de grade, cu o toleranță de două grade. Iarna, însă, încălzirea ar trebui să fie setată la 19 grade, din nou cu o toleranță maximă de două grade.

 

În cazul încălcării regulilor, sunt prevăzute amenzi cuprinse între 500 și 3 mii de euro. Acest „sacrificiu” are ca scop reducerea consumului de metan cu 4 miliarde de metri cubi.

Explicația este simplă: în ultimii 20 de ani, electricitatea în Italia a depins de stațiile pe gaz pentru generarea de electricitate. Alegeri făcute deoarece sistemele se pornesc și se opresc rapid și se construiesc rapid. În plus, Italia are una dintre cele mai eficiente rețele de gaze din lume, cu o lungime de 30.000 de kilometri.

 

De asemenea, trebuie avut în vedere că temperatura medie în Italia a crescut mult mai mult decât în ​​restul planetei: 1,8 grade față de 1,3 media mondială. Există și explozii de căldură, mai ales în orașele unde este puțină verdeață. De aceea, Mario Draghi se ocupa de sistemele de aer conditionat.

Se vorbește despre extinderea restricțiilor la aparatele de aer condiționat și la spațiile de locuit. O scădere a temperaturii cu unu-două grade reduce consumul cu 7-8%, după cum a anticipat guvernul.

 

Unele verificări se pot face în clădiri publice, dar nu și în apartamente. Pe de altă parte, este important de subliniat că pentru utilizatorul privat, reducerea consumului are un impact semnificativ asupra facturii. O sugestie suplimentară de raționalizare a energiei este să folosiți ventilația naturală în timpul celor mai răcoroase ore pentru a răci casa, când există un ventilator care consumă de 20 de ori mai puțin decât un aparat de aer condiționat.

 

Consumatorii cu sistemul de contorizare gaz, apă, căldură și electricitate BALANCE instalat au acces la datele lor de consum atât prin intermediul site-ului DJV-COM, cât și prin intermediul aplicațiilor mobile. În prezent, o evaluare a eficienței dumneavoastră energetice este disponibilă nu doar ca procent din consumul dumneavoastră față de media din casă, ci se face și o evaluare a locului dumneavoastră în rândul consumatorilor casei dumneavoastră. Acest lucru vă permite să evaluați eficiență energetică disponibilă, să reduceți consumul în exces și să eliminați potențialele scurgeri de energie.

 

Aplicația mobilă BALANCE pentru Android și iOS.

 

Mai multe despre BALANCE pe site-ul www.djv-com.org și vom fi bucuroși să auzim recomandări și sugestii din partea dumneavoastră la office@djv-com.net.

 

Versiunea pdf