en_GBru_RU
Apă: Dispozitive de control și adaptoare

Controlul la distanţă a consumului de apă

 

   

       Gestionarea consumului final.  Aparatele de uz casnic şi de birou de evidenţă a apei pot fi echipate cu închiderea supapei. Instalarea radiomodulului D100 pe contor cu aşa supapă permite nu doar primirea datelor, dar şi controlul consumului de apă. Deasemenea supapa poate închide apa la primirea semnalului de la sensorul suplimentar de scurgeri sau să fie inchisă de către operator la cerinţa proprietarului în cazul situaţiilor nestandarte aşa ca inundarea locuinţei sau cheltuielile permanente în lipsa proprietarului.

 water_trafic  

       Radiomodulul D100FC poate merge în complet cu Adapterul AD3/100  pentru controlul supapei de închidere cu conectarea şi deconectarea la distanţă. Adapterul permite controlul supapei cu diametre de conectare DN15, DN20, DN25, cu tensiunea de lucru 1,5 – 2,5 V şi consumul până la 50 mA.

Folosirea supapei cu tensiunea de lucru 1,5 – 2,5 V şi Adapterul AD3/100 permite refuzul permanent de la sursa de energie de 220V şi folosirea în calitate de sursă de energie bateria radiomodulului.

       Adapterul permite conectarea în paralel până la 2 supape cu închidere, la consumul de curent a fiecare dintre ele până la 50 mA.

 

Robinet sferic cu acţionare (schema 2 de control)

 

water_trafic._2jpg

 

Tensiunea de funcționare curent continuu 3.0 – 3.6 V;

Test de tensiune curent continuu 1.5-3.0 V;

Tensiunea de funcționare: 0 -10 bar

Temperatura: 0-100 grade Celsius

Curent 50 mA (100 mA)

Timpul de deschiderea / închiderea ≤ 5 – 9 secunde

Materialul corpusului supapei – aramă

Deschidere / închidere manual – Nu

Indicator de stare – Nu

CR2 01 controlul cu doi conductor (schema de deconectare a curentului integrate)

Lungimea cablului: 0,5 m

Numărul de alarme: până la 100000 de ori

Clasa de protecție IP65

 

       Radiomodulul D100 echipat cu adapterul de control a supapei, permite operatorului cu dreptul de acces, deconectarea la distanţă a consumului de apă în cazuri de urgenţă – scurgeri sau restanţe la achitarea consumului de apă. Pornirea supapei se efectueaza doar în prezenţa proprietarului. Persoanele insolvabile pot fi transferate la regimul de apă prepaid. Este o bună alternative a contoarelor prepaid.

       De asemenea acest model poate fi folosit la limitarea consumului de apă în perioada de 24 de ore cu specificarea volumului de consum, sau în calitate de dozator – de exemplu, pentru irigații de la una până la trei ori pe zi, cu specificarea volumului de consum.