en_GBru_RU
Căldură: Dispozitive de control și adaptoare

Controlul la distanță de alimentare cu energie termică.

 

   

       Gestionarea consumului final.  Aparatele de uz casnic şi de birou de evidenţă a căldurei pot fi echipate cu închiderea supapei. Instalarea radiomodulului D100 pe contor cu aşa supapă permite nu doar primirea datelor, dar şi controlul de aplicare a căldurei. Deasemenea supapa poate închide transmiterea energiei termice la primirea semnalului de la sensorul suplimentar de scurgeri sau să fie inchisă de către operator la cerinţa proprietarului în cazul situaţiilor nestandarte aşa ca inundarea locuinţei sau cheltuielile ridicate la căldură în lipsa proprietarului.

 water_trafic  

       Radiomodulul D100FC poate merge în complet cu Adapterul AD3/100  pentru controlul supapei de închidere cu conectarea şi deconectarea la distanţă. Adapterul permite controlul supapei cu diametre de conectare DN15, DN20, DN25, cu tensiunea de lucru 1,5 – 2,5 V şi consumul până la 50 mA.

Folosirea supapei cu tensiunea de lucru 1,5 – 2,5 V şi Adapterul AD3/100 permite refuzul permanent de la sursa de energie de 220V şi folosirea în calitate de sursă de energie bateria radiomodulului.

       Adapterul permite conectarea în paralel până la 2 supape cu închidere, la consumul de curent a fiecare dintre ele până la 50 mA.

 

 

Robinet sferic cu acţionare (schema 2 de control)

 

heat_trafic

 

Tensiunea de funcționare curent continuu 3.0 – 3.6 V;

Test de tensiune curent continuu 1.5-3.0 V;

Tensiunea de funcționare: 0 -10 bar

Temperatura: 0-100 grade Celsius

Curent 50 mA (100 mA)

Timpul de deschiderea / închiderea ≤ 5 – 9 secunde

Materialul corpusului supapei – aramă

Deschidere / închidere manual – Nu

Indicator de stare – Nu

CR2 01 controlul cu doi conductor (schema de deconectare a curentului integrate)

Lungimea cablului: 0,5 m

Numărul de alarme: până la 100000 de ori

Clasa de protecție IP65

 

       Radiomodulul D100 echipat cu adapterul de control a supapei, permite operatorului cu dreptul de acces, deconectarea la distanţă sau restricţiona aprovizionarea cu energie termică în cazuri de urgenţă – scurgeri sau restanţe la achitarea consumului de energie termică. Pornirea supapei se efectueaza doar în prezenţa proprietarului. Persoanele insolvabile pot fi transferate la regimul de energie termică prepaid. Este o bună alternative a contoarelor prepaid.

       De asemenea acest model poate fi folosit la limitarea aprovizionării de energie termică în perioada de 24 de ore cu specificarea volumului de consum, sau în calitate de dozator – de exemplu pentru încălzirea de la unu la trei ori pe zi cu un consum de căldură predeterminabil pentru fiecare dintre cele trei perioade.