en_GBru_RU
Gaz: Dispozitive de control și adaptoare

Controlul la distanţă a consumului de gaz

Gestionarea consumatorului final. După cerinţele de securitate, aparatele de uz casnic şi de birou aparatele de evidenţă a gazului sunt echipate cu analizator de gaze şi cu închiderea supapei. Instalarea radiomodulului D100 pe contor, echipat cu aşa supapă, permite nu doare primirea datelor, dar şi administrarea consumului de gaz.
clap1 Radiomodulul D100FC poate merge în complect cu Adaptorul AD220/50 pentru controlul supapei cu impulsuri de închidere cu pornire manuală şi cu deconectare la distanţă. Adapterul permite controlul supapei cu diametre de conectare DN15, DN20, DN25, cu tensiunea de lucru 220V şi consumul până la 11W/11 VA, de exemplu firma MADAS.

 

Descrierea instalării adapterului AD220/50 în radiomodul D100FC este descris în documentul AD220 50 Adapterul de control a supapei. Acolo puteţi găsi recomandări de conectare a adapterului împreună cu analizatorul de gaze sau în cazul conectării supapei în lipsa analizatorului.

 

Paşaport pe supapa cu impulsuri de închidere cu pornire manuală 220V

clap2 Radiomodulul D100FC poate merge în complect cu Adapterul AD12/1000 pentru controlul supapei cu impulsuri normal deschisă cu resetare manuală şi deconectare la distanţă. Adapterul permite controlul supapei cu diametre de conectare DN15, DN20, DN25, cu tensiunea de lucru 9-12V și impulsul actual de control la 1A.

 

Folosirea supapei cu tensiunea 9-12V şi Adapterul AD12/1000 permite renunţarea la sursa de alimentare externă sau 220V şi să foloseşti sursa de alimentare a radiomodulului.

 

Paşaport pe supapa cu impulsuri de închidere cu resetare manuală 9-12V

Radiomodulul D100 echipat cu adapterul de control a supapei, permite operatorului cu dreptul de acces, deconectarea la distanţă a consumului de gaz în cazuri de urgenţă – scurgeri sau în cazul de restaţe la la achitările consumului de gaze. Pornirea gazului se efectuează doar manual de angajatul companiei de alimentare cu gaz. Persoane insolvabile pot fi transferate la regimul de gaz prepaid. Este o bună alternativă a contoarelor prepaid.