en_GBru_RU

        Apă-Canal Taraclia renegociează contractele cu consumatorii. Singura problemă care provoacă dispute între consumatori și operator este cheltuiala a cărei instalare, înlocuire și verificare metrologică a apometrelor vor fi efectuate în conformitate cu noul contract.

        Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a răspuns că „la stabilirea tarifelor pentru serviciul public de furnizare a apei Apă-Canal Taraclia, trebuie solicitat să fie incluse în tariful pentru instalarea, [înlocuirea și verificarea metrologică a apometrelor] în tariful pentru serviciul public de furnizare a apei”. ANRE nu a aprobat tarifele din lipsa unei astfel de solicitări. 

 

        În același timp, ANRE subliniază „faptul că tarifele actuale nu conțin aceste costuri nu scutește operatorul de la îndeplinirea obligațiilor sale de instalare și întreținere a contoarelor de apă pentru consumatorii casnici în conformitate cu Legea nr. 303/2013”.

 

        Legea nr. 303/2013, articolul 26 partea (4) litera (a) prevede că: „Achiziția, instalarea, operarea, întreținerea, repararea, înlocuirea și verificarea metrologică a apometrelor sunt efectuate:

        – la intrările către clădiri de apartamente și case individuale – de către operator, în detrimentul resurselor financiare prevăzute în tariful pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, calculat în conformitate cu Metodologia pentru determinarea, aprobarea și aplicarea tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă, canalizare și tratare a apelor uzate, aprobat de ANRE;

        – în apartamente ale clădirilor rezidențiale cu mai multe apartamente care au încheiat contracte directe cu operatorul sau încheie contracte directe cu operatorul – de către operator, în detrimentul resurselor financiare prevăzute în tariful pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, calculat în conformitate cu Metodologia pentru determinarea, aprobarea și aplicarea tarifelor pentru serviciul public de furnizare a apei, canalizare și epurarea apelor uzate aprobate de ANRE.

        Sistemul de evidenţă „BALANCE

        Poate că rezervorul dvs. se scurge, sau robinetul nu se închide în mod sigur. Poate că nu știți despre acest lucru, dar în același timp plătiți lunar pentru cuburi suplimentare de apă neutilizată. Sistemul „inteligent” BALANCE vă va avertiza în acest sens din analiza profilurilor de consum.

        Poate există o scurgere de gaz în apartamentul dvs., dar nu simțiți asta? Dar acest lucru nu este bine nici pentru sănătate, nici pentru portofel. Și dacă ușile și ferestrele sunt bine închise, se poate produce o explozie. Sistemul de măsurare „inteligent” BALANCE vă va avertiza cu privire la o scurgere – puteți vedea consumul constant de gaz la oră după oră. Doar din motive de siguranță, merită să instalați o citire datelor la distanță.

        Poate că copiii tăi sau părinții în vârstă uită uneori să pornească arzătorul sau cuptorul pe aragaz. O veți vedea cu un sistem „inteligent” și puteți lua măsuri de securitate.

        Consumul de aparate electrice în regim de așteptare este denumit „vampiri energetici”. Acesta este un laptop, un router WiFi, un televizor, în special cu internet, un ceas, o mașină de spălat, un cuptor cu microunde, trei-patru încărcătoare pentru telefon, un sistem stereo, un computer, un monitor. Fiecare consumă până la 10 wați, dar există multe dintre ele și, dacă sunt pornite în jurul ceasului, pot reprezenta până la 30% – 40% din consumul de energie. Sistemul de contor detectează consumul regulat de energie electrică și vă atrage atenția asupra acestuia.

       

        Poate doriți să știți cât de eficient utilizați electricitate, gaz, apă în comparație cu media acasă? La dispoziția dvs. este un indicator al eficienței energetice pentru fiecare tip de resursă energetică. Acum puteți estima dacă economisiți sau pierdeți resurse de energie.

       

        Poate că nu vrei ca controlorii să vină în casa ta când ești plecat, deoarece ai copii mici sau părinți în vârstă? Sistemul de contorizare „inteligent” BALANCE va transfera datele de la contoare către furnizorul de energie fără a vizita acestuea.

        Poate că sunteți adesea departe de casă mult timp și primiți facturi incorecte. Apoi, trebuie să aflați această problemă cu furnizorul pentru o lungă perioadă de timp. Dacă doriți să primiți facturi corecte, configurați o citire la distanță a datelor.

        Sau poate nu vrei doar vizite, dar te temi să te infectezi Apoi instalați echipamentul sistemului de evidenţă BALANCE.

        Când ești plecat de acasă, știi ce se întâmplă în casa ta? A izbucnit o conductă, a rămas o lumină sau un fier, a fost oprit un cuptor pe gaz, s-a deteriorat un frigider sau un cazan de gaz? Sau poate că energia electrică a fost stinsă, ceea ce înseamnă că frigiderul și cazanul cu gaz nu vor funcționa și o surpriză neplăcută vă va aștepta la sosire. Sistemul „inteligent” BALANCE vă va notifica despre posibile situații de urgență și vă va trimite un mesaj.

        Sau poate „oaspeții” au venit la tine? Prin setarea controlului debitului la „0”, veți primi un mesaj dacă oaspeții pornesc gaz sau apă sau pornesc electricitate.

        La cerere, oferim o serie de senzori – temperatura, deschiderea ușii, umiditate, scurgeri, poluare cu gaze, întreruperi de energie electrică și o serie întreagă de altele – un mesaj de la care veți primi pe telefon.

        Poate închiriați un apartament, birou, boutique, garaj? Apoi, s-ar putea să vă întrebați câtă energie consumată de fapt și cât au plătit de fapt chiriașii dvs.

       Ești fan al mediului? Sistemul „inteligent” BALANCE va transforma transportatorul de energie în alte unități energetice: metri cubi de gaz, kilowati, gigacalorii, emisiile de dioxid de carbon și numărul de arbori necesari pentru a o absorbi.

 

       Sistem wireless – instalare rapidă, poate fi reamenajat fără probleme.

      

        De ce sistemul BALANCE și „Smart Home” pe baza lui?

 

        Nu necesită așezarea cablurilor – nu strică aspectul spațiilor.

        Scalabilitate – este posibil să echipezi nu numai un apartament, ci întreaga clădire – până la treizeci de niveluri de retransmisie a pachetelor de date = tehnologie de comunicare DMesh pe mai multe niveluri

       Autonomie – senzorii nu necesită alimentare externă, modulele radio sunt alimentate de baterii, concentratorul are o sursă de alimentare de rezervă pentru funcționare autonomă timp de câteva săptămâni, datele sunt transmise serverului prin comunicații celulare, cu putere de rezervă în cazul întreruperilor de curent. Toate datele de la senzori sunt înregistrate și transmise indiferent de prezența tensiunii în rețelele de 220 V.

       Costuri accesibile – posibilitatea de a conecta mai mulți senzori simpli la un singur modul radio, ceea ce reduce proporțional costul total al sistemului

       Serviciu cloud – datele sunt colectate și arhivate pe un server de la distanță, indiferent dacă funcționează computerul sau smartphone-ul

       Salvarea datelor PROFILURI de la senzori. Posibilitatea de a vizualiza nu doar datele curente, ci și datele pe oră și zilnic la o adâncime de câțiva ani

      

       BALANCE este o platformă profesională pentru evidenţa tuturor tipurilor de resurse energetice – electricitate, apă, căldură, gaz, cu control al fiabilității datelor și analize pentru identificarea problemelor

       O abordare integrată – este ușor să adăugați tot felul de senzori la evidenţa energiei și invers: adăugați evidenţa de energie la senzori.

      

       Versiunea mobilă – senzorii controlează parametrii mărfurilor transportate – temperatură, umiditate, presiune, iluminare.

       

       Platforma FRESH – completează organic capabilitățile sistemului BALANCE – vă permite să urmăriți poziția obiectelor, să țineți cont de disponibilitatea obiectelor, să țineți cont de orele de lucru ale angajaților care lucrează de la distanță și să utilizați senzori integrați într-un smartphone.

       Aplicația mobilă BALANCE pentru Android aici:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.djv.balance

       Mai multe informații despre BALANCE pe site-ul http://www.djv-com.org și vom fi bucuroși să auzim recomandările și dorințele dvs. la adresa moffice@djv-com.net.

 

Vresiunea PDF