en_GBru_RU

Consumul de energie al aparatelor electrice în modul de așteptare se referă la “vampirii energetici”. În plus față de lăsarea luminii într-o cameră liberă sau de a adormi cu televizorul pornit, alți “vampiri energetici” sunt lăsarea laptopului și router-ul WiFi pornit.

Un sondaj efectuat de Schneider Electric,  a arătat că aproximativ 77 de milioane de aparate rămân în regim de așteptare în fiecare zi. Acest lucru înseamnă că britanicii aruncă în fiecare an 227 milioane de lire sterline doar în regim de așteptare. Optimizarea consumului de rezervă economisește până la 100 de lire sterline pe gospodărie.

 

smart_appliances_standby

 

Din nefericire, aproape jumătate dintre britanici admit că ar prefera să continue să comită “păcate energetice” și să plătească facturi mult mai mult decât să-și schimbe obiceiurile. Uimitor, încărcarea telefonului utilizează doar 5% din energie pentru a încărca telefonul. Restul de 95% sunt pur și simplu pierduți în “standby”.

 

Mai rău, tot mai multe gospodării își înlocuiesc aparatele low-tech cu dispozitive inteligente. De exemplu, în 2014, 12% din toate gospodăriile din Marea Britanie dețineau un televizor intelectual. Între timp, în 2018, numărul a crescut de trei ori la 42%. Până în 2021, se preconizează că va exista o medie de 8,7 dispozitive inteligente în casă.

 

O caracteristică consumatoare de putere a dispozitivelor inteligente este o conexiune la Internet, pe care dispozitivele inteligente au nevoie mai mult sau mai puțin continuu. Aceasta înseamnă că modemul sau router-ul trebuie să fie activ sau în modul de așteptare pentru întreaga durată de utilizare a dispozitivelor inteligente sau în modul de așteptare.

 

Rezultatul este o conexiune continuă a routerelor wireless. Potrivit rapoartelor, acest lucru poate costa o gospodărie medie britanică de aproximativ 22 de lire sterline pe an, cu condiția să nu se oprească niciodată. Aceasta reprezintă 20-25% din totalul economiilor potențiale de energie în standby, făcând routerele unele dintre cele mai puțin eficiente dispozitive din casa dvs.

 

Viitorul este în mod inevitabil “inteligent” și necesită măsurători “inteligente”. De exemplu, puteți reduce consumul de energie în standby cu ajutorul unor contoare de energie inteligente, termostați inteligente și prize inteligente. În ciuda faptului că achiziția de dispozitive inteligente se caracterizează printr-o tendință de creștere, în 2017, doar 21% din gospodăriile britanice dețineau o evidenţă inteligentă de energie electrică. Avantajul acestor contoare este că oferă o idee despre consumul de energie și optimizează fluxul de energie pe baza activităților zilnice. Astfel de dispozitive nu rezolvă problema imediat, dar pot ajuta la îmbunătățirea situației. Ca rezultat, avem posibilitatea de a face casele noastre mai eficiente din punct de vedere energetic prin instalarea unui sistem de evidenţă de la distanță.

 

Instalarea sistemului de evidenţă BALANCE pentru măsurare vă permite să analizați consumul de energie electrică pe timp de noapte și în timpul absenței dvs. în casă. Sistemul de evidenţă în sine detectează consumul regulat de energie electrică și prin aplicarea pe telefonul inteligent atrage atenția asupra consumului constant de energie electrică pe timp de noapte.

 

Mai multe informații despre sistemul de evidenţă BALANCE pe www.djv-com.org

 

Versiunea PDF