en_GBru_RU

California se confruntă de câteva zile cu neajunsul de energie. Peste 3 milioane de utilizatori au fost deconectați de la sursa de alimentare. California se confruntă cu un val de căldură fără precedent, ceea ce duce la o creștere a utilizării aparatelor de aer condiționat. Astăzi, chiar și 4,5 GW de capacitate nu sunt suficiente în perioadele de vârf. Acest lucru duce, desigur, la o creștere accentuată a prețurilor în orele de vârf până la 3800 USD pe MWh. (de câteva zeci de ori mai mult decât prețul mediu).

Sistemul energetic din California se bazează foarte mult pe surse regenerabile (cu un plan de a trece la energie 100% regenerabilă până în 2045), iar principala problemă din această după-amiază este sfârșitul condițiilor de muncă pentru celulele fotovoltaice și creșterea cererii maxime. Pe fondul slăbirii vântului, care a redus brusc producția de energie, a existat o defecțiune la centrala electrică pe gaz, care oferă o rezervă de energie electrică. Și din cauza temperaturilor extreme, o serie de linii electrice au fost oprite pentru a preveni amenințarea cu incendii forestiere.

Nu au existat surse de alimentare adecvate de rezervă din alte state, deoarece cererea este la niveluri record peste tot. Problema va continua până când vremea revine cu vânturi mai puternice, echilibrând producția de energie regenerabilă.

Problema Californiei a apărut în 2000, când a introdus comerțul cu energie electrică liberă și nu a furnizat producătorilor suficientă energie electrică pentru a satisface nevoile consumatorilor. Vara a existat întotdeauna un vârf al cererii (aer condiționat), iar cu cât este mai cald, cu atât este mai mare consumul de energie. Cererea este parțial acoperită de producerea de energie electrică de la centralele hidroelectrice și cu gaz – anterior alimentate cu cărbune (2000), care nu erau deservite din motive de piață și apoi au fost închise.

Nu este profitabil pentru un producător să mențină un exces de capacități de generare, pentru un producător, în general, nu este profitabil să ajute un vecin care este un concurent, iar consumatorii economisesc la surse de energie de rezervă prin instalarea de turbine eoliene și panouri solare. Totul este bine atâta timp cât bate vântul și soarele strălucește …

Problema Californiei constă în volatilitatea ridicată a surselor de energie regenerabile și în problemele tehnice ale exploatării centralelor electrice pe gaz. La aceasta s-a adăugat un val de căldură record cu incendii și probleme de rețea. Ca urmare, avem întreruperi pentru consumatorii privați și prețuri ridicate în timpul orelor de lipsă de energie și, eventual, falimentul furnizorilor, dacă aceștia nu pot transfera costuri ridicate de pe piața angro în conturile destinatarilor de pe piața cu amănuntul.

Această lecție pentru Europa arată că dezvoltarea energiei regenerabile trebuie corelată cu securitatea corespunzătoare a sistemului energetic. Electricitate sigură (furnizarea neîntreruptă) 100% din energia regenerabilă este posibilă, dar necesită o planificare atentă, echilibrare, întreținerea infrastructurii și stocarea, ceea ce reprezintă o rezervă în cazul creșterii consumului.

Controlul încărcării (similar cu Ripple Control).

DMesh acceptă pachete de difuzare pentru grupuri de rețea dedicate. Acest lucru permite oprirea consumului secundar de energie electrică în cazul supraîncărcărilor pe rețelele electrice – încălzire în pardoseală, încălzire, încălzire cu apă în cazane și piscine, aparate de aer condiționat, iluminare suplimentară, frigidere, oprirea lor timp de 5-15 minute de mai multe ori pe zi, cu acordul consumatorului, nu numai că economisește bani , dar vă permite, de asemenea, să descărcați rețeaua electrică în timpul suprasolicitării de vârf și să evitați situațiile de urgență.

Timpul de răspuns la descărcarea încărcării poate fi de la 20 la 50 de secunde, ceea ce distinge în mod favorabil DMesh de sistemele Smart Metering / AMI standard și vă permite să gestionați încărcarea atât conform unui program pre-aprobat, cât și în timp real.

Mai multe detalii pe site-urile http://www.djv-com.com și www.djv-com.net, numere de contact 373 22 438341, 373 22 438334.

Versiunea PDF