en_GBru_RU

Pentru a evita răspândirea noului tip de coronavirus COVID-19, Premier Energy (fostul Gas Natural Fenosa) a extins data de închidere a birourilor sale comerciale din Chișinău și din regiuni până la 27 martie și a clarificat procedura de plată a energiei electrice.

Premier Energy, furnizorul de energie electrică, nu va citi contoare electrice până la 31 martie 2020. Măsura este temporară și respectă actualul regulament ANRE „Aprovizionare cu energie electrică”.

 

Clienții Premier Energy vor primi facturi pe baza unui indice de rating individual pentru fiecare client în parte. Formula estimată prevede calculul aritmetic al valorii medii zilnice din ultima lună, care se înmulțește cu numărul de zile incluse în factură. Se presupune că indicatorul calculat conform formulei va diferă ușor în raport cu datele reale înregistrate de contor.

 

Inovațiile corespunzătoare se referă numai la consumatorii care ar trebui să primească energia electrică consumată în această perioadă de facturare, conform unui program individual.

 

Compania reamintește că încasările pot fi plătite de la distanță: prin internet, cu cardul de credit, la terminale și la bancomate.

 

Furnizorul încurajează consumatorii să efectueze plăți de retragere pentru a evita acumularea de datorii, ceea ce, la rândul său, poate duce la acumularea de datorii de către producătorii și furnizorii de energie, ceea ce va pune în pericol livrarea constantă.

O serie de companii de construcții păreau să anticipeze această situație prin publicitatea clădirilor noi ca case inteligente, cu o vedere cuprinzătoare a tuturor tipurilor de resurse energetice – gaz, apă și electricitate. Acesta este, de exemplu, compania Inamstro, site-ul companiei https://inamstro.md/, în noul complex rezidențial Newton House, site-ul https://newton.md/.

 

„Newton House este conceput pentru a vă elibera de numeroasele dileme, fiind cea mai bună soluție pentru cei care obișnuiesc să-și gestioneze cu atenție timpul! Tehnologia Smart House vă garantează siguranță, confort și economii de resurse. Revoluționarul sistem de telemetrie BALANCE, care colectează și trimite automat datele contorului. ”

 

Astfel, într-o serie de clădiri noi, pe lângă colectarea de date de la contoarele de gaz, contorizarea de la distanță a energiei electrice pentru Premier Energy și contorizarea la distanță a apei pentru Apa Canal sunt incluse în proiecte.

 

Contorizarea de la distanță a apei din contoarele de apartamente va grăbi procesul de încheiere a acordurilor directe Apa Canal cu rezidenții și, de asemenea, va elimina nevoia de acces la apartamente sau scări pentru a lua datele.

 

Este posibil să instalați senzori suplimentari – monitorizarea pierderii de presiune a apei, pierderea de tensiune 220 Volți, precum și controlul temperaturii și instalarea actuatoarelor pe electricitate și apă.

 

Mai multe informații despre sistemul de contabilitate BALANCE pentru toate tipurile de resurse energetice pot fi găsite pe site-ul www.djv-com.org