en_GBru_RU

Diagrama stângă indică plata gazului, apei, electricității și căldurii în absența contoarelor. În același timp, costurile de operare sunt de aproximativ 30%. La instalarea contoarelor, consumul mediu scade cu aproximativ jumătate, vezi diagrama din centru, respectiv, organizația ce deserveşte va primi doar jumătate din fondurile necesare pentru funcționarea rețelei de distribuție.

 

La alocarea costurilor de operare într-un articol separat, a se vedea graficul de pe dreapta, valoarea fondurilor primite pe deservire nu va depinde de volumul consumului de gaz, apă, energie electrică și termică, ceea ce face posibilă acoperirea costurilor pentru operarea rețelei, costurile de instalare și de verificare a sistemului de evidenţă, conținutul serviciilor relevante, rețeaua de distribuție de conținut în stare de funcționare, costul software-ului și de facturare, precum și costul echipamentului și întreținerea a sistemului de evidenţă la distanță BALANCE. Aceasta vă permite să returnați costurile la punctele de evidenţă cu consum zero sau foarte redus.

 

Sistemul de evidenţă energetică la distanță BALANCE vă permite să furnizați statistici privind numărul de abonați cu consum redus. Mai jos este tabelul pentru lunile ianuarie 2017 – mai 2018. Acesta arată numărul total al consumatorilor de gaze din sistemul de evidenţă BALANCE și numărul de consumatori care consumă mai puțin de trei metri cubi de gaz pe lună. Din tabel, se poate observa că astfel de consumatori, în medie, aproximativ 47,8% sau aproximativ jumătate din numărul total de consumatori. Și procentul de consum al acestei jumătăți de consumatori a reprezentat doar aproximativ 0,14% din consumul total sau aproape nimic.

 

 

Sistemul de plăți pentru abonament, pe lângă plata pentru cantitatea de energie consumată, este valabilă în multe țări din Europa. De exemplu, pentru energie electrică și Ministerul Energiei Rusia intenționează să introducă o taxă de abonament (detalii aici) de până la 100 de ruble / lună (aproximativ 1,6 USD). Indiferent de cât de mult plătește o persoană pentru gaz, apă, electricitate și căldură, plătește pentru întreținerea rețelei.

 

În primul rând, taxa de abonament va rezolva problema locuințelor și apartamentelor vacante. De asemenea, este important pentru “vile” și garaje unde aproape nimeni nu folosește energie și este totuși necesar să plătească pentru întreținerea rețelelor de distribuție în stare de funcționare.

 

Pentru consumatorul mediu, plata pentru resursele energetice nu se va schimba sau va deveni oarecum mai mică, deoarece cheltuielile de exploatare pentru rețeaua de distribuție sunt plătite de abonatul consumator, atât pentru el, cât și pentru persoana ce nu consumă.

 

Pentru mai multe detalii puteţi citi aici: Codul social, reforma tarifului în două părți și eficiența energetică

 

Versiunea pdf