Geografia proiectelor poate fi vizualizată pe adresa https://djv-com.net/web/public/map/auth/login.
Pentru vizualizarea simplă folosiţi user = map, password = map. Dacă aveţi drepturi de acces la accesarea “OBJECTS” pe ecran se vor afişa listele obiectelor după alfabet.
În luna decembrie 2014 sistemul BALANCE pe teritoriul Republicii Moldova conţine 326 de obiecte în exploatare și 132 obiecte în proiect. La aceeași dată, în Republica Moldova în sistemul BALANCE sunt instalate peste 16300 de radio module.
Pe hartă obiectele active sunt evidențiate în roz, obiecte în faza de proiectare cu galben.
Când lucrați cu harta, cu excepția modului de comutare harta / satelit și interfața în limba: engleză, rusă și română, atunci când faceți click pe un obiect sunt afișate următoarele informații:
- denumirea obiectului;
- înălţimea obiectului deasupra nivelului mării;
- la ce etaj se află obiectul;
- raza minimă de acoperire;
- raza maximă de acoperire;
- informații despre rețeaua de date;
- informaţia despre obiect;
- activarea / dezactivarea a razei obiectului.
În fila „Configurarea hartei” sunt accesibile următoarele opţiuni:
- gruparea obiectelor la modificarea scării de vizualizare a hărţii;
- dezactivarea razei minime de acoperire;
- dezactivarea razei maxime de acoperire;
- colorarea în verde a obiectelor ce au maestru – hub comun.
- dezactivarea opţiunii de calculare a distanţei de-a lungul hărţii.
- salvarea poziţiei curente pe hartă.
În exemplu se arată la alegerea obiectului „Dimo 22” sunt colorate în verde încă 5 case care lucrează în aceeaşi subreţea, sub controlul acelueaşi maestru de reţea – hub.
Opţiunea „Raza” – permite activarea razei maximale şi minimale de acoperire a obiectului selectat sau a tuturor toate obiectele dintr-o dată. De aceea pentru proiectanţii reţelei radio aceasta permite evaluarea posibilităţii de adăugare a obiectelor noi în sistema de contorizare BALANCE în infrastructura de colectare a datelor existente. Raza minimă arată şansa de conectare maximă a obiectelor ce nimeresc în ea. În acelaşi timp zona de acoperire între raza minimă şi maximă permite existenţa conexiunii, dar nu o garantează. În acest caz, se recomandă să utilizați o altă rețea pentru prevenirea conflictelor și rețea instabilă.
Opţiunea „Calcularea distanţei” – permite calcularea distanţei între 2 obiecte selectate sau între 2 puncte pe hartă. În cazul selectării obiectului, opţional se calculează şi etajul obiectului. Pentru proiectanţii de reţea această funcţie permite evaluarea posibilităţii de adăugare a obiectelor noi în sistemul de contorizare BALANCE în infrastructura de colectare a datelor existente.
În plus se poate genera profilul de suprafață a pământului între obiectele sau punctele de pe hartă. Profilul generat nu măsoară şi înălţimea construcţiilor doar profilul de suprafață a pământului deasupra nivelului mării.
Mutarea mouse-ul pe suprafața graficului de profil a pamantului pe hartă se va muta un steag roșu ce va indica punctul în care vă aflați.
Această opţiune va permite proiectanţilor sestemei de contorizare BALANCE, la baza tehnologiei „D-Mesh” exploatarea la maxim a infrastructurii existente de colectare a datelor pentru a adăuga obiecte noi.
Opţiunea adăugătoare “altitudinea” permite, pe baza profilului de consum orar a fiecărui abonat și a profilelor de presiune atmosferică într-o locație geografică dată, de a calcula diferența brută a consumului de gaze naturale și consumul de gaz ajustate în conformitate cu presiunea exercitată în prezent în momentul consumului.
Firma_1 şi Object_Albisoara_82/8 sunt situate la înălţimea de 37 şi 38 metri deasupra nivelului mării
Object_Cartus_93 şi Object_Petrarilor_10/3 la înălţimea 223 şi 110 metri deasupra nivelului mării
Diferența de înălțime este de aproximativ 186 de metri. La un procent eroare a presiune pentru fiecare 80 de metri, aflăm că utilizatorii ce locuiesc la altitudini mai mici plătesc cu 2,3% mai puţin pe gaz decât cei ce locuiesc la altitudeni mai mari pe teritoriul oraşului Chişinău.