en_GBru_RU

405852944Perioada în timpul căreia organizaţiile furnizoare de gaz sunt obligeți să instaleze contoare de gaz în case, sunt prelungite pînă la 1 ianuarie, anul 2019. Legea relevantă au primit deputații Dumei de Stat deodată în a doua și în a treia, lectură finală, relatează RIA “Știri”.

Echiparea apartamentelor și caselor cu contoare de gaz trebuiau sînguri locătarii încă de la începutul anului 2016. Cu toate acestea, nu toți cetățenii au făcut-o. După cum parlamentarii spun “analiza rezultatelor lucrărilor la echiparea apartamentelor și caselor de contoare de gaz în 2015 a arătat o tendință de a reduce rata de echipamente a acestor instalații, proprietarii care de 1 ianuarie a anului 2015, nu a îndeplinit o astfel de instalație.”

 

În legătură cu aceasta, obligația de a instala echipamentele corespunzătoare a trecut la organizațiile furnizoare de gaz. În conformitate cu legea adoptată, organizațiile furnizorilor de gaze naturale sunt obligați pînă în 2019 să instalaeze contoare în toate apartamentele țării.

 

Autorii legii spun ca o mare parte din organizațiile responsabile pentru instalarea, nu există fonduri necesare pentru finanțare lucrărilor. În plus, marchează comisia competentă a DG de energie în opinia sa, uneori, companiile de distribuție a gazelor naturale nu pot avea acces la apartamente și case, pentru a instala contoarele, care de asemenea incetinește ritmul de lucru.

 

Să ne amintim că în luna aprilie, guvernul rus a decis să amîne majorarea tarifelor la apă pentru cei care nu au instalat încă contoarele. Așa cum a declarat primministrul Dmitri Medvedev, contoarele ar trebui să fie la toți, însă stimularea pentru instalarea lor trebuie “să nu încordăm situația.” Sa decis să amîne majorarea tarifelor pînă în 2017.

 

Instalarea contoarelor de gaz în Rusia au fost amînate