en_GBru_RU

199756.640xp-640x300Acum trebuie de achitat chiar şi pentru casele şi apartamentele pustii. Ministerul energeticii a Rusiei intenţionează să introducă plata pe abonent la energie electrică, costul care va fi de la 20 până la 100 de ruble. Despre asta la conferinţa de presă a declara viceministru al energiei Veaceslav Cravcenko.

– Asta va fi plată fixată pentru întrţinerea reţelelor electrice ca parte a plății pentru energia electrică totală, – citează „Rossiskaia gazeta” declaraţiile lui Cravcenko. – Aceasta nu este o idee nouă. Aşa plată există de mult în multe ţări ale europei. Indiferent de cât achită persoana pe lumină, el achită deservirea reţelei.

 

În primul rând va permite rezolvarea problemei caselor şi apartamentelor pustii în Russia. Acasta este îndeosebi actual pentru fazende, unde cu electricitate nimeni nu se foloseşte, dar de achitat pentru reparaţia liniilor rupte oricum trebuie.

 

După calculele lui Veaceslav Cravcenko după implimentarea abonamentului, reţelele electrice vor primi în plus 240 milioane de ruble pe lună.

 

În Russia din iulie este posibil introducerea diferenţierea tarifelor la energie electrică

 

Moscova 24 noiembrie – RIA Novosti. Guvernul Federaţiai Ruse propune de la 1 iulie 2016 în loc de normele socialela electricitate să introducă diferenţierea tarifelor – cât mai mare e consumul, cu atât e mai scump 1 kWh. Proectul a fost publicat pe site-ul legal de informaţie.

 

Ruşii care nu economisesc energie, mereu uită să stingă lumina, vor trebui să achite mai mult pentru energia electrică.

 

Dacă familia va „arde” pe lună mai puţin de 150 kilowaţi pe oră, atunci va achita cu 2% mai puţin din tariful de bază. În această categorie vor intra 73% din toţi consumatorii, a menţionat Cravcenko.

 

Energia electrică consumată în cantitatea de 151-600 kilowaţi pe oră, va costa cu 12% mai scump. Aşa consumatori în Russia după calculele Ministerului energiei sunt 25%.

 

Şi cel mai mare tarif – rata de bază, mărită cu 52% va fi implimentată la cantitatea de energie electrică mai mare de 600 de kilowaţi pe oră pe lună. Aşa consumatori în Russia sunt doar 2% – anume acestei categorii de consumatori va trebui să achite cel mai mult.

 

Sunt prevăzute şi beneficii, a menţionat primul adjunct al fracţiei „Edinoea Rossia” în parlament, membru, comitetului pe energetică Iurii Lipatov. “Beneficii serioase va avea familiile cu mulţi copii, invalizi, pensioneri, – a menţionat deputatul. Ei vor plăti la tariful de bază, indiferent de consumul de energie”. Reduceri vor primi inclusiv şi locuitorilor rurali şi ace ce se folosesc de pliţi electrice, a adăugat Cravcenko.

 

Schimbările dacă ele vor fi aprobate vor intra în vigoare din 1 iulie 2016.

 

Tarifele diferenţiale deja sunt aplicate în unile republici din CSI. Ca exemplu aducem tarifele diferenţiale pentru electricitate în Ucraina.

 

Următorul pas – introducerea abonamentului şi tarifului diferenţial nu doar la electricitate, dar şi la alte tipuri de energie: gaz, energie termică, apă rece şi caldă.

 

Sunt toate, deasemenea tarifele temporare pot fi realizate cu cheltuieli minime la baza aparatajului şi softului sistemei wireless de evidenţă BALANS. Mai multe pe site-ul www.djv-com.org

 

Мinisterul energiei a Rusiei intenţionează să introducă plata pe abonament la energie