en_GBru_RU

Studiul a constatat că sursele regenerabile la scară mică pot provoca întreruperi de curent. Deși o rețea cu mai multe generatoare ar trebui să fie mai fiabilă decât utilizarea unei singure surse de energie, în realitate, atunci când generatoarele funcționează la momente diferite, rețeaua nu atinge niveluri optime de stabilitate, făcând-o predispusă la defecțiuni.

O astfel de rețea este imprevizibilă, deoarece generatoarele se pornesc și se opresc intermitent, iar utilizarea zilnică și sezonieră și condițiile meteorologice se modifică. Fără noi strategii de control, s-a constatat că aceste fluctuații pun rețeaua în pericol de eșec.

 

Bateriile sunt un candidat natural pentru echilibrarea cererii și ofertei. Cu toate acestea, în ciuda faptului că instalarea bateriilor de acasă crește autosuficiența consumatorului, acest lucru nu rezolvă problema toleranței la erori. Se recomandă ca sursa de alimentare de la aceste baterii să fie optimizată pentru stabilitatea sistemului.

 

Tehnologiile emergente precum „car-to-grid” promit să echilibreze sistemele de energie regenerabilă și pot fi utilizate împreună cu sistemele de control al managementului energiei ca centrale electrice virtuale. „Este foarte important ca viitoarele scheme de control să țină cont de proprietățile dinamice ale rețelei pentru a asigura stabilitatea viitoarelor rețele electrice”, spune studiul.

Consumator ideal pentru centralele hidrotermale și nucleare

Pentru acest tip de centrale electrice – care generează putere constantă, consumator ideal – un consumator cu consum constant, când factorul de creastă este egal cu unu, i.e. consumul maxim de energie este egal cu consumul mediu de energie. Acesta este, de exemplu, în mod constant iluminat sau un încălzitor care funcționează non-stop. Vârful mediu este un factor pentru un consumator rezidențial de la 5 la 10.

 

Pentru a obține factorul de creastă minim, și deci revenirea maximă posibilă a puterii generate și pierderile minime în rețele, se folosește un invertor de rețea cu baterie în modul de control al consumului de curent (putere) din rețea. Când sarcina consumă mai puțin decât nivelul specificat, diferența se îndreaptă către încărcarea bateriei, când sarcina consumă mai mult decât nivelul specificat, diferența este amestecată în sarcina de la baterie. Deci, din partea rețelei, sarcina dvs. pare constantă.

 

Figura de mai sus prezintă un exemplu pentru un profil de consum de 24 de ore. Consumul mediu din rețea este de 2 unități, consumul minim de sarcină este de 1 unitate, consumul maxim de sarcină este de 6 unități.

 

Pentru rețelele care utilizează generarea din panouri eoliene și solare, profilul de consum este mai complex și trebuie stabilit de operatorul de rețea pe baza prognozei meteo pentru generarea eoliană și solară.

 

Sistemul de management al energiei Demand Response, cunoscut și sub numele de Ripple Control, este potrivit pentru această sarcină (vezi prezentarea pentru mai multe detalii). Când rețeaua este supraîncărcată, oprește sarcina secundară (mai puțin relevantă). Dar mai eficient este Sistemul de management al energiei Demand Response -2, cunoscut și sub numele de Ripple Control -2, care, atunci când generarea depășește cererea, pornește încărcarea bateriilor centralizate și locale la un cost minim de electricitate, iar când cererea depășește generarea, comută bateriile pentru a le amesteca energia în rețeaua electrică.

 

Aplicația mobilă BALANCE pentru Android și iOS

 

Mai multe despre BALANCE pe site-ul www.djv-com.org și vom fi bucuroși să auzim recomandările și sugestiile dvs. la office@djv-com.net.

 

Versiunea PDF