en_GBru_RU

Software-ul sistemului de evidenţă BALANCE, împreună cu calculul soldurilor orare și analize pentru identificarea pierderilor pe baza corelației, sprijină calcularea raportului de inadecvare: o temperatură anormal de ridicată în interiorul camerei cu un volum redus sau zero de consum de gaz. Coeficientul de inadecvare are sens doar în timpul sezonului de încălzire, în plus, este destul de arbitrar, deoarece nu ia în considerare zonele apartamentelor încălzite, temperatura din camerele învecinate și eroarea în măsurarea temperaturii de către modulul radio atinge 2’C.

Pentru a calcula raportul de inadecvare pentru obiecte, trebuie să rulați funcția „get_object_table_for_temp_thief” la nivelul arborelui ierarhic al obiectelor.

 

După calcul, coeficientul neadecvat de inadecvare este afișat în coloana Fleak, care este convenabil sortată în ordine descrescătoare. Pentru a căuta cele mai suspecte obiecte.

 

Coeficientul de inadecvare este calculat pentru data selectată, de exemplu, 31 ianuarie și adâncimea de analiză selectată (implicit, 7 zile, dar puteți selecta adâncimea de analiză până la 30 de zile)

 

După selectarea obiectului de interes în lista de obiecte – de exemplu Testemiteanu_17 / 6, în meniul derulant pentru acest obiect trebuie să începeți calculul „get_slave_info_temp_thief”. După calcul, coeficientul de inadecvare este afișat în coloana Leak, pe care o sortăm în ordine descrescătoare pentru a găsi cele mai suspecte apartamente.

 

Analiza rezultatelor activității modulului analitic al programului face posibilă identificarea apartamentelor cu o evidenţă inexactă a consumului de gaze naturale.

De exemplu, în tabelul de mai sus, temperatura în primele cinci apartamente cu consum zero de gaz în timpul iernii este de cel puțin 25,5 ‘C, ceea ce este de interes.

 

Apartamentele 23, 3, 17, 9 și 5 sunt extrem de dorite pentru a verifica modul în care proprietarii mențin o temperatură atât de ridicată fără consum de gaz.

Această opțiune pentru determinarea pierderilor este indirectă și nu oferă 100% din rezultat, de exemplu, există apartamente combinate cu două contoare de gaz, iar gazul pentru încălzire este consumat dintr-un alt contor de gaz. Este posibil să existe apartamente învecinate cu copii mici în care temperatura să fie menținută la un nivel foarte ridicat, ceea ce este suficient pentru încălzire și apartamente învecinate.

 

Această funcție – coeficientul de inadecvare – este disponibilă pentru versiunea software a modulelor radio 11 și mai mare, care transmit parametrul de temperatură la “zero” ore în câmpul “B2”.

 

Cea mai recomandată utilizare a coeficientului de inadecvare este atunci când echilibrul gazului consumat în apartamente este diferit și citirile dispozitivului general de măsurare a casei. În acest caz, în primul rând, sunt verificate dispozitivele de măsurare, relevate de analiza coincidenței profilurilor de consum și a profilului de dezechilibru, precum și a apartamentelor cu un coeficient de inadecvare crescut și, bineînțeles, a apartamentelor în care sistemul de măsurare avertizează asupra incorectității date – ruperea senzorului, scurtcircuitul, expunerea la un câmp magnetic extern sau senzorul de conversație. Apoi operatorul analizează informațiile primite și decide asupra necesității unei verificări suplimentare a contorului.

 

Aplicație mobilă BALANCE pentru Android aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.djv.balance

 

Mai multe informații despre BALANCE pe site-ul http://www.djv-com.org și vom fi bucuroși să auzim recomandările și sugestiile dvs. la office@djv-com.net.

 

Versiunea PDF