en_GBru_RU

Uneori, locuitorii clădirilor de apartamente se confruntă cu o problemă neplăcută atunci când tensiunea din rețea fie scade, fie crește: lămpile cu incandescență dau mai puțină lumină decât de obicei sau mai mult decât de obicei. Acesta este un semn foarte rău – aveți un accident pe firul neutru.

Testerul va ajuta la determinarea prezenței tensiunii pe firul neutru – dacă acesta prezintă o tensiune în rețea mai mare de 240-250 Volți, atunci acest lucru este foarte similar cu un accident. Este foarte util să măsurați tensiunea dintre firul neutru și firul de masă. Pentru un cablu normal de apartament sau birou al unei rețele de 220 volți, acesta ar trebui să fie aproape de zero, dacă nu sunt incluse sarcini puternice. Deci, atunci când porniți un ceainic cu o putere de aproximativ doi kilowați, tensiunea va fi de aproximativ 2 volți, cu alte cuvinte, de aproximativ un volt pe kilowat al sarcinii pornite. Tensiunea dintre firul neutru și pământ este mai mare de 7-8 volți – acest lucru este rău.

 

Stresul periculos apare din mai multe motive:

– o rupere a firului neutru;

– contact electric slab al firului neutru în cablajul apartamentului (biroul) sau în tabloul de distribuție;

– suprasarcină mare de una sau două faze în rețea, de exemplu, la conectarea unei mașini de sudat;

 

Dacă firul neutru se rupe în cablajul general al casei, atunci ecranul podelei va rămâne fără un fir neutru. În acest caz, circuitul de curent curent se va închide de la o fază la alta prin intermediul aparatelor electrice de uz casnic incluse. În același timp, tensiunea la contactele prizei poate crește până la 380 volți, ceea ce duce aproape întotdeauna la defectarea aparatelor electrice. În cel mai bun caz, siguranța, lămpile de iluminat suflate și, în cel mai rău caz, șocurile, transformatoarele și alte componente electronice se supraîncălzesc, ceea ce poate duce la incendiu.

Dezechilibrul de fază apare atunci când una sau două dintre cele trei faze sunt operate cu o sarcină excesiv de mare, iar a treia fază este subîncărcată, ceea ce duce la apariția unei tensiuni pe conductorul neutru. Distribuția neuniformă a sarcinii pe faze este în special agravată în timpul consumului maxim, de exemplu seara.

 

De asemenea, tensiunea apare atunci când există o supraîncărcare în rețea și datorită creșterii rezistenței firului neutru, datorită apariției rezistențelor de tranziție ridicate în conexiuni (răsuciri, vârfuri, cleme de șurub etc.) sau o cruce insuficientă secțiunea firului neutru.

 

În astfel de cazuri, cel mai bine este să opriți aparatul de pe apartament în tabloul de bord, care va dezactiva toate aparatele electrice și va apela un electrician.

Puteți instala un releu de tensiune care va opri rețeaua de domiciliu în cazul unei pauze zero sau un descărcător puternic care va proteja dispozitivele de supratensiunile de tensiune pe termen scurt.

 

Și dacă nu sunteți acasă când se întâmplă acest lucru, dar dacă acest lucru se întâmplă doar din când în când – de exemplu, scântei în răsuciri, vârfuri, conexiuni cu șuruburi, conexiuni în prize? Cum să remediați acest lucru și să preveniți un accident în viitor? Dacă aveți instalat un sistem BALANCE, oferim o gamă de senzori la cerere pentru monitorizarea și stocarea continuă a stării rețelei dvs. electrice în baza de date.

 

Pentru a monitoriza siguranța rețelelor interne, o asociație sau o companie de alimentare cu energie electrică poate instala în plus senzori:

  – Senzori de pierdere de tensiune de fază;

  – Senzori de tensiune pe firul neutru;

  – Senzori de tensiune pe faze;

  – Senzori pentru cablarea arcului (contacte slabe).

 

Platforma FRESH – completează organic capacitățile sistemului BALANCE – vă permite să urmăriți poziția obiectelor, să țineți cont de disponibilitatea obiectelor, să luați în considerare orele de lucru ale angajaților care lucrează la distanță și să utilizați senzori încorporați într-un smartphone.

 

Aplicație mobilă BALANCE pentru Android aici:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.djv.balance

 

Mai multe informații despre BALANCE se găsesc pe site-ul http://www.djv-com.org și vom fi bucuroși să auzim recomandările și dorințele dvs. la office@djv-com.net

 

Versiunea pdf