en_GBru_RU

Externalizarea aspectelor fizice și operaționale ale sistemului de evidenţă intelectuală de către sisteme terțe, modelul de afaceri cunoscut sub numele de “Serviciu”, devine din ce în ce mai popular. La nivelul cel mai de bază al serviciului poate fi Software-as-Service (SaaS), în care aplicațiile software, sistemul inteligent de evidenţă BALANCE (AMI) sunt situate în cloud de la furnizor și utilizatorul primește date bazate pe abonament.

În cadrul unor contracte de servicii mai cuprinzătoare, responsabilitatea operațională pentru sistemul AMI este atribuită și furnizorului, acesta fiind așa-numitul Smart Metering-as-a-Service  (SMaaS). La sfârșitul piramidei, “Serviciul” complet, deseori numit Infrastructure-as-Service (IaaS), este furnizarea completă a AMI ca serviciu, inclusiv leasingul de infrastructură fizică deținut de furnizorul de servicii.

 

 

Furnizarea de date de către un furnizor calificat “Service” garantează funcționarea sistemului de evidenţă. Timpul de desfășurare este redus de câteva ori, infrastructura este localizată în cloud, în timp ce personalul companiei de servicii comunale nu are nevoie să învețe cum să lucreze cu un sistem complex. Cel mai important, “Serviciul” convertește investițiile majore de capital în “evidenţă inteligentă” în cheltuielile curente de funcționare. Acum serviciile comunale sunt mai puțin concentrate pe colectarea dovezilor și mai mult pe obținerea unui profit pe baza datelor primite.

 

SMaaS and IaaS crează o creștere a pieței de contoare inteligente de apă

SMaaS şi IaaS deschid porțile pentru acele utilități, cum ar fi utilitățile de apă, care nu pot face o investiție inițială mare. Aceste companii mici, în comparație cu furnizorii de energie electrică, nu au avantajul economic care rezultă din desfășurarea pe scară largă a sistemului de evidenţă. De fapt, ei împrumută beneficiile economice din cantitatea proiectelor la scară largă ale vânzătorului “Serviciu”.

 

Serviciile comunale din întreaga lume utilizează din ce în ce mai mult rețele fixe de comunicații și soluții pentru infrastructura de măsurare avansată (AMI) – similar cu sistemul de evidenţă BALANCE. Potrivit raportului, trei sferturi de contoare instalate în 2023 vor utiliza o rețea fixă.

 

 

Furnizorul de servicii are o idee despre locul în care se îndreaptă industria, deoarece companiile de servicii comunale care utilizează sistemul de evidenţă BALANCE pot face acest lucru în modul cel mai eficient și cum acele companii care au finalizat implementarea sistemului pot obține cele mai multe din investițiile lor.

 

Reducerea prețului conexiunii datorită modulului radio multi-canal D100FC care permite conectarea a până la 4 dispozitive de evidenţă, creșterea valorii acestor măsurători prin adăugarea de bilanțuri zilnice și orare mărește posibilitatea implementării unui sistem de evidenţă BALANCE pentru companiile mici de servicii comunale și canalele de apă.

 

Aplicarea BALANCE pentru controlul operațional al balanței de 30 (15) de minute pe rețelele de distribuție la dispozitivele de evidenţă generale, precum și controlul presiunii apei și prezența tensiunii pe motoarele pompelor în timp real, permite reducerea timpului de răspuns la situațiile de urgență și reducerea pierderilor din rețelele de bază.

 

Accesul WEB pentru client, reducerea cantității de apă nealocată (NRW), prelucrarea datelor de evidenţă (MDM), automatizarea facturării, controlul fiabilității datelor și detectarea scurgerilor sporește eficiența și reduce costurile interpriderilor de servicii comunale.

 

Întreprinderile comunale care funcționează pe baza modelului de afaceri SMaaS și IaaS nu trebuie să devină ostatici ai echipamentelor, tehnologiilor, software-ului, ce odată cumpărate nu vor mai putea să opereze în mod normal. Chiar dacă reușesc, nu există nici o garanție că mâine aceste echipamente și tehnologii nu vor înceta să lucreze sau producția acestei linii de echipamente va înceta sau nu vor avea un suport pentru software.

 

Utilizarea sistemului de evidenţă BALANCE garantează clientului 100% de acces la date, analiza dezvoltată, funcționalitate dezvoltată constant pentru a satisface cerințele actuale și viitoare ale serviciilor comunale.

 

Mai multe despre sistemul de evidenţă BALANCE în prezentări apă, gaz, electricitate

 

Versia pdf