en_GBru_RU

Distribuitorii de energie electrică, căldură și gaze naturale vor fi nevoiți să instaleze contoare inteligente la consumatorii finali atunci când se va dovedi fezabilitatea tehnică și financiară a acestora, scrie ipn.md. Această prevedere este cuprinsă în proiectul de lege aprobat de Parlament în primă lectură.

Această măsură va face posibilă reflectarea consumului de energie în timp real, transmiterea imediată a datelor privind consumul și, în consecință, crearea premiselor pentru aplicarea unor tarife diferențiate în funcție de perioadă, a adăugat secretarul de stat Constantin Barosan.

 

La rândul său, ANRE va atrage și gestiona resurse financiare pentru finanțarea proiectelor de eficiență energetică.

 

Primul Smart Houses din Chișinău se află pe strada Ioana Radu 27/1 – 27/4 https://newton.md/, dezvoltatorul companiei City Development (deținătorul mărcii NEWTON HOUSE) în parteneriat cu INAMSTRO, sunt dotate cu sistemul de telemetrie BALANCE. Sistemul trimite automat datele contoarelor din apartament atât pentru gaz, cât și pentru apă. Apometrele pregătite pentru instalarea unui senzor de impuls au fost furnizate de SERVOSTAL

 

De ce sistemul BALANCE și „Smart Home” se bazează pe acesta?

Cost accesibil – capacitatea de a conecta până la șase contoare la un modul radio, ceea ce reduce proporțional costul sistemului.

 

Serviciu cloud – datele sunt colectate și arhivate pe un server la distanță, indiferent dacă computerul sau smartphone-ul tău rulează.

 

Se salvează datele PROFILE de la senzori. Abilitatea de a vizualiza datele la o distanță de câțiva ani și de a compara cu anul precedent.

 

Compatibilitate – senzorul de puls este compatibil cu contoare de la diferiți producători, ceea ce vă permite să alegeți un contor după cost/calitate.

 

Sumarea bilanțurilor lunare, zilnice și orare ale consumului de apă.

 

Posibilitatea introducerii unui tarif de noapte – apa este mai ieftină noaptea.

 

Detectarea scurgerilor de gaz și apă – de ce să plătiți suplimentar? Iar detectarea scurgerilor de gaz este SIGURANȚA ÎNTREGII CASE.

 

Aplicația mobilă mobilă BALANCE atât pe Android, cât și pe iOS este disponibilă pentru toţi utilizator cu sistemul BALANCE instalat.

BALANCE este o platformă de evidenţă a energiei electrice, apei, căldurii și gazelor cu control al fiabilității datelor: circuit deschis, contact de respingere, expunere la un câmp magnetic extern și analize pentru detectarea scurgerilor și a dispozitivelor de evidenţă defecte, iar pentru electricitate oferă recomandări privind reducerea pierderilor pe casă prin distribuirea optimă a consumatorilor pe fază și, de asemenea, calculează pierderile pentru consumatori.

 

Este ușor să adăugați senzori suplimentari: tensiuni de fază cu un jurnal al tensiunilor medii pe oră, senzori de scânteie de cablare, un senzor de tensiune pe firul neutru, un senzor de pierdere de tensiune de fază, un senzor de pierdere de presiune pentru alimentarea cu apă, un profil orar de temperatură în panourile electrice și camere de service, un senzor de creștere/scădere a temperaturii în unitățile frigorifice…

 

La instalarea sistemului de evidenţă BALANCE pentru energie electrică, există o oportunitate de creștere a eficienței energetice – prin introducerea unor tarife în mai multe etape pe baza profilurilor de consum orar. „Pentru populația cu aparate de evidenţă adecvate, plata energiei consumate pe timp de noapte (de la 23:00 la 7:00) se taxează cu un coeficient de 0,6 din tariful stabilit.”

 

Premier Energy este deschis pentru dialog. Astfel, conducerea asociației locuitorilor ansamblului rezidențial Newton House https://newton.md a luat inițiativa instalării echipamentelor pentru transmiterea datelor la distanță pentru energie electrică. Desigur, există încă multe întrebări, dar primii pași au fost făcuți și există speranța că locuitorii Casei Newton vor putea plăti energia electrică la diferite tarife.

 

Despre capacitățile sistemului de evidenţă BALANCE pe site-ul https://djv-com.org

 

Versiunea pdf