en_GBru_RU

În clădirile noi din Chișinău vor fi instalate contoare „inteligente”. Această prevedere este inclusă în proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Municipal Chișinău, transmite IPN.

Alexander Odintsov, președintele fracțiunii Partidului Socialist din CCM, a declarat că odată cu aprobarea acestei hotărâri, cerințele tehnice solicitate vor include și obligația instalării de noi contoare inteligente în unitățile care permit citirea de la distanță a datelor. Acest lucru, potrivit consilierului, va eficientiza activitățile furnizorului „Apă Canal Chișinău”.

 

Prima Smart House din Buiucani, Chisinau, strada Ioana Radu 27 https://newton.md, dezvoltatorul companiei City Development (proprietarul brandului NEWTON HOUSE) in parteneriat cu INAMSTRO, este echipat cu un sistem de telemetrie BALANCE care automat trimite datele de la contoarele de apartament sub formă de gaz, precum și apă. Contoarele pregătite pentru instalarea unui senzor de impuls au fost furnizate de SERVOSTAL

 

De ce sistemul BALANCE și „Smart Home” se bazează pe acesta?

Cost accesibil – capacitatea de a conecta până la șase contoare la un modul radio, ceea ce reduce proporțional costul sistemului.

 

Serviciu cloud – datele sunt colectate și arhivate pe un server la distanță, indiferent dacă computerul sau smartphone-ul tău rulează.

 

Se salvează datele PROFILE de la senzori. Abilitatea de a vizualiza datele la o adâncime de câțiva ani și de a compara cu anul precedent.

 

Compatibilitate – senzorul de puls este compatibil cu contoare de la diferiți producători, ceea ce vă permite să alegeți un contor după cost/calitate.

 

Însumarea bilanțurilor lunare, zilnice și orare ale consumului de apă.

 

Posibilitatea introducerii unui tarif de noapte – apa este mai ieftină noaptea J.

 

Detectarea scurgerilor de gaz și apă – de ce să plătiți suplimentar? Iar detectarea scurgerilor de gaz este SIGURANȚA ÎNTREGII CASE.

 

Aplicația mobilă BALANCE mobile atât pe Android, cât și pe iOS este disponibilă FIECĂRUI utilizator cu sistemul BALANCE instalat.

BALANCE este o platformă de evidenţă a energiei electrice, apei, căldurii și gazelor cu control al fiabilității datelor: circuit deschis, contact de respingere, expunere la un câmp magnetic extern și analize pentru detectarea scurgerilor și a dispozitivelor de evidenţă defecte, iar pentru electricitate oferă recomandări privind reducerea casei. pierderile prin distribuirea optimă a consumatorilor pe etape și, de asemenea, calculează pierderile pentru consumatori.

 

Este ușor să adăugați senzori suplimentari: tensiuni de fază cu un jurnal al tensiunilor medii pe oră, senzori de scânteie de cablare, un senzor de tensiune pe firul neutru, un senzor de pierdere de tensiune de fază, un senzor de pierdere de presiune pentru alimentarea cu apă, un profil orar de temperatură în panourile electrice și camere de service, un senzor de creștere/scădere a temperaturii în unitățile frigorifice…

 

La instalarea sistemului de evidenţă BALANCE pentru energie electrică, există o oportunitate de creștere a eficienței energetice – prin introducerea unor tarife în mai multe etape pe baza profilurilor de consum orar. „Pentru populația cu aparate de evidenţă adecvate, plata energiei consumate pe timp de noapte (de la 23:00 la 7:00) se taxează cu un coeficient de 0,6 din tariful stabilit.”

 

Gheața s-a spart! Premier Energy este deschis pentru dialog. Astfel, conducerea asociației locuitorilor ansamblului rezidențial Newton House https://newton.md a luat inițiativa instalării echipamentelor pentru transmiterea datelor la distanță pentru energie electrică. Desigur, există încă multe întrebări, dar primii pași au fost făcuți și există speranța că locuitorii Casei Newton vor putea plăti energia electrică la tarife în mai multe etape.

 

Despre capacitățile sistemului de evidenţă BALANCE pe site-ul https://djv-com.org

 

Versiunea PDF