en_GBru_RU

Abordarea costurilor. Eliminarea zonelor problematice.

O cameră termică vă va ajuta să identificați zonele cu probleme care eliberează căldură din locul de muncă. Poate fi achiziționat sau comandat de la experți. Acest dispozitiv măsoară temperatura și afișează o imagine cu un marker al zonelor mai calde și mai reci.

 

În timpul sondajului, vor fi pregătite fotografii cu casa dumneavoastră. Pe ele veți vedea care părți ale clădirii provoacă scurgeri de căldură. Acestea pot fi ferestre prost instalate, uși, fisuri în pereți, țevi prost instalate, un perete orientat spre palier, o podea la primul etaj și un tavan la ultimul.

 

Ai aflat cauza scurgerii de căldură? Acum eliminați-l. Izolați pereții, înlocuiți ferestrele sau eliminați golurile, adăugați izolație termică la podea și/sau tavan. Acest lucru va reduce semnificativ consumul de gaz (căldură).

 

Abordare mai puțin costisitoare. Analiza depășirii gazului

Centrala se oprește atunci când temperatura apei din sistemul de încălzire atinge valoarea setată pe centrală. Cazanul în mod implicit nu ține cont de temperatura din cameră, care va depinde de condițiile meteorologice. Deși temperatura din cameră este deja ridicată, centrala poate continua să ardă gaz.

 

Pentru a opri centrala atunci când atingeți temperatura dorită în cameră, se folosește un termostat. Setează-ți un termostat, setează temperatura confortabilă pentru tine. Termostatul va opri automat cazanul la atingerea temperaturii setate și excesul de gaz nu va arde.

 

Un termostat programabil vă va ajuta să economisiți și mai mult. Cu acesta, puteți seta diferite temperaturi pentru diferite ore din zi și noapte, precum și pentru zile ale săptămânii. Dacă lucrați în afara casei toată ziua, reduceți temperatura camerei și programați termostatul pentru a încălzi camerele cu jumătate de oră înainte de a ajunge. Scădeți temperatura noaptea pentru a face mai confortabil să dormiți. Astfel de acțiuni vă vor face viața mai confortabilă și vă vor ajuta să plătiți mai puțin pentru benzină.

 

Următorul pas este reglarea cazanului – scădeți temperatura apei din sistemul de încălzire la nivelul minim care este suficient pentru a încălzi camera. Acest lucru vă permite să reduceți consumul de gaz de până la o dată și jumătate – de două ori. În caz contrar, din cauza inerției sistemului de încălzire, are loc „supraîncălzirea”: termostatul va opri cazanul, dar radiatoarele încălzite la o temperatură foarte ridicată vor supraîncălzi camera pentru o lungă perioadă de timp.

 

Sistemul de evidenţă BALANCE vă va ajuta să vă optimizați consumul și să identificați pierderile. BALANCE este controlul consumului de energie electrică, gaz, apă, căldură, pentru a vă optimiza costurile.

 

Veți putea urmări profilurile orare ale debitului de gaz și veți vedea dacă centrala dumneavoastră este configurată corect (debite orare aproximativ constante, în timp ce centrala pornește/oprește destul de des – profilul orar superior). Sau centrala dvs. nu este configurată corect (în consumul orar există emisii și scăderi de consum, în timp ce centrala pornește/oprește rar – unele ore nu pornesc deloc – profil orar mai scăzut). Vă puteți urmări consumul cu noi setări, înlocuirea ferestrelor și vă puteți compara progresul cu consumul de anul trecut.

 

Dacă luăm în considerare o clădire cu mai multe etaje, atunci pierderile de căldură pot fi prin intrări neînchise, mansarde neînchise sau încăperi tehnice de la ultimul etaj, subsoluri deschise sau intrări în garaje de la etaj, precum și apartamente nerezidențiale cu ferestre deschise și balcoane – un cadou prost pentru cei care au astfel de vecini .

 

Toate acestea pot fi urmărite de către președintele asociației sau societatea de management. Fiecare modul radio este echipat cu un senzor de temperatură încorporat și poate fi echipat și cu un senzor de temperatură extern, care vă permite să controlați temperatura atât în ​​spațiile rezidențiale, cât și în cele tehnologice și să reduceți semnificativ pierderile de căldură în jurul casei.

 

Aplicația mobilă BALANCE pentru Android și iOS

 

Mai multe despre BALANCE pe site-ul www.djv-com.org și vom fi bucuroși să auzim recomandări și sugestii din partea dumneavoastră la office@djv-com.net.

 

Versiunea pdf