en_GBru_RU

Astăzi, soluția evidenţii căldurii în apartament cu amplasare a distribuţiei verticale se stopează în cost. Schimbarea distribuţiei verticală în orizontală este costisitoare și nu toți chiriașii vor fi de acord. Cu toate acestea, există o soluție neevidentă – să țineți cont de căldura de la distribuţie.

Dacă măsurarea este plasată pe distribuţie, de exemplu, pentru 5 etaje, aceasta va fi o măsurare a căldurii totale pentru 5 apartamente. În acest caz, economiile sunt deja tangibile. În plus, acesta este controlul funcționării contorului general al casei, controlul pierderilor în interiorul casei, identificarea distribuţiei “înfundate”, secțiuni suplimentare instalate, încălzirea balcoanelor, precum și controlul conexiunii neautorizate la rețeaua de spații închiriate.

 

Acest lucru funcționează, din cauza că blocul și, cu atât mai mult, distribuţia este mai mobilă, nu este nevoie să negociați simultan cu toți locuitorii casei. Și locuitorii din bloc decid adesea să instaleze un interfon, să înlocuiască ușa sau reparaţia blocului. Este și mai ușor să fiți de acord asupra distribuţiei: doar 5-10 apartamente – de exemplu, pentru a face izolația fațadei pentru a reduce pierderile de căldură.

 

Astfel, în casă apar 10-20 de grupuri de apartamente. Mai multe grupuri cu siguranță își vor reduce facturile de încălzire cu mai mult de jumătate. Aceste informații vor fi disponibile tuturor rezidenților pe site-ul www.djv-com.org, în plus, aceste informații comparative pot fi publicate în fiecare bloc, apoi restul blocurilor vor fi, de asemenea, cointeresate. Nu există nicio garanție că toată lumea va fi la fel, dar, ca urmare, facturile de încălzire din casă vor scădea cu 30 – 40%.

 

Există încă o caracteristică, de exemplu, chiriașul nu va economisi la căldură, dar bunica ce locuiește sub el, pentru care este FOARTE important să economisești, deoarece pensia ei nu va fi suficientă pentru a plăti căldura, atunci chiriașul va începe, de asemenea, să economisească din solidaritate.

 

Chiar dacă un membru al familiei își asumă sarcina de a economisi, va fi suficient. Poate fi și un copil care decide să verifice în practică ce se va schimba în consum dacă, la plecarea la școală, acoperă caloriferele cu o pătură sau un prosop.

Din calcul se dovedește că apartamentul cu 1/2/3 camere este de 444/666/888 lei, pentru o clădire cu cinci etaje va fi, respectiv, 888/1332/1776 lei.

 

Aceeași distribuție a plății pentru căldură este incorectă din mai multe motive:

izolarea termică diferită a apartamentelor, cineva urmărește acest lucru și cineva lasă căldura la vânt.

 

consumatorul nu are posibilitatea de a economisi plata pentru căldură, deoarece dacă o economisește, nu va plăti mai puțin din aceasta. Merită să înghețe pentru asta?

 

Nu există nicio urmă din proiectele inițiale ale caselor – unele au baterii cu trei secțiuni, unele au deja baterii cu 20 de secțiuni. Nu este un secret faptul că unii rezidenți încălzesc nu numai apartamentele, ci și extensiile și logiile.

 

datorită numeroaselor reparații ale sistemului de încălzire, diametrele distribuţiilor pot diferi semnificativ de la distribuţie la distribuţie, respectiv căldura pe diferite distribuţii diferă.

 

nu este un secret faptul că volumul lichidului de răcire care trece prin diferite colectoare este reglat în moduri diferite, acest lucru se datorează atât secțiunii conductei colectorului, care își schimbă secțiunea în timp, sau poate fi pur și simplu înfundată, precum și posibilitatea reglarea debitului folosind supape, pentru a furniza mai multă căldură unei distribuţii și mai puțină căldură celuilalt.

 

dacă apartamentul este închis și nu locuiește nimeni în el, nu există nici o modalitate de a reduce consumul de căldură și, prin urmare, plata pentru acesta, ceea ce reprezintă o încălcare a drepturilor consumatorilor.

 

dacă proprietarul apartamentului folosește alte surse de energie termică – un șemineu electric, podele încălzite, ceea ce înseamnă că consumă mai puțină căldură din sistemul de încălzire, acest lucru nu scade factura de energie termică.

 

Mai multe informații la http://djv-com.org/

 

Versiunea pdf