en_GBru_RU

Pentru monitorizarea continuă a culorii / clarității apei, se utilizează o analiză expresă bazată pe o metodă fotometrică în două culori, care, pe baza spectrelor de reflexie, face posibilă identificarea prezenței impurităților nedorite.

Transparența apei depinde de concentrația particulelor în suspensie din apă, atât compoziția organică, cât și cea minerală. Acestea sunt împărțite în argile, fibre, resturi organice de plante și animale, particule de sol, pe suprafața cărora se acumulează substanțe nutritive, asigurând creșterea și reproducerea coloniilor bacteriene, ceea ce provoacă un miros și un gust neplăcut.

Colorarea apare datorită prezenței produselor de descompunere a materiei organice, a metalelor (mangan, cupru sau fier) ​​și a efluenților industriali colorați. Metalele provin din surse subterane sau din coroziunea conductelor. Fierul conferă apei o culoare roșie, negru de mangan, iar cuprul face ca fluxul să fie albăstrui sau albastru-verde.

Dacă se depășește culoarea / turbiditatea efluenților sau a apei potabile, laboratorul ia apă, iar conținutul de impurități din acesta este determinat prin metode standard.

Senzorul este potrivit pentru analiza apei după filtrele de purificare a apei – pentru monitorizarea calității cartușelor de filtrare. Durata de viață a filtrelor depinde atât de volumul cât și de calitatea apei filtrate – cu cât este mai proastă calitatea apei, cu atât este mai scurtă durata de viață a filtrului.

Majoritatea impurităților din apa de la robinet sunt destul de inofensive și nu lasă toxine în organism. Cu toate acestea, orice impurități afectează radical gustul apei și interferează cu gătitul pe ea.

Instalarea unui senzor în fiecare apartament este o plăcere destul de costisitoare, dar asociația își poate permite un senzor de monitorizare a calității apei comun unei case. În același timp, TOȚI locuitorii casei, precum și organizația care deservește alimentarea cu apă, vor avea informații despre calitatea apei pe internet. Calitatea apei poate fi determinată nu numai de nivelul de tratare a acesteia la instalațiile de tratare, ci și de calamitățile naturale – de exemplu, furtuni de ploaie, deversarea deșeurilor de la fermele de animale și păsări, lucrări de reparații, un sistem de alimentare cu apă rupt sau coroziunea acestuia.

Senzor de monitorizare a calității apei – util pentru grădinițe, școli, spitale și organizații care folosesc apa pentru gătit – pizzerii, cafenele, restaurante, hoteluri.

Datorită sistemului automat de control BALANCE, este posibil să se obțină informații despre calitatea apei pentru fiecare obiect echipat cu un senzor și module radio D100FC, iar numărul obiectelor de monitorizare este nelimitat. Sistemul este aplicabil pentru monitorizarea pe tot parcursul anului și este convenabil deoarece nu este nevoie să vizitați aceste obiecte pentru a prelua informații din toate obiectele.

Curentul consumat de modulul radio este nesemnificativ, iar o baterie cu litiu de dimensiunea A durează până la șase ani de funcționare autonomă.

Este posibil să conectați senzori suplimentari: temperatura, umiditatea și conținutul de substanțe organice volatile din aer.

DJV-COM oferă echipamente și platforme software BALANCE și caută, de asemenea, părți interesate pentru cooperare.

Aplicația mobilă BALANCE poate fi descărcată de aici.

Mai multe detalii pe site-ul www.djv-com.org și vom fi bucuroși să auzim recomandările și dorințele dvs. la office@djv-com.net.

Versiunea PDF