en_GBru_RU

Până în prezent, soluția de contorizare a căldurii rezidențiale cu distribuire verticală se bazează pe prețul problemei. Convertirea distribuirii verticale în orizontale este costisitoare și nu toți chiriașii vor fi de acord. Costurile sunt de aproximativ 1630 $ sau 29320 lei per apartament. Cu toate acestea, există o soluție care nu este evidentă – să țină cont de căldura din coloane.

Dacă evidenţa este stabilită de coloane, de exemplu, pentru 5 etaje, aceasta va fi o contorizare totală a căldurii pentru 5 apartamente. În acest caz, economiile sunt deja tangibile. În plus, acesta este controlul lucrării unui contor comun, controlul pierderilor în interiorul casei, identificarea coloanelor „înfundate”, secțiuni suplimentare instalate, încălzirea balcoanelor, precum și controlul conexiunii neautorizate la rețeaua închiriată. sediul.

 

Acest lucru funcționează, deoarece blocul cu atît mai mult distibuitorul vertical,  este mai mobil şi nu este necesar să se negocieze imediat cu toți locuitorii casei. Iar locuitorii de la intrare decid adesea să instaleze un interfon, să înlocuiască ușa și să facă reparații. Este și mai ușor să cădeți de acord asupra unui distribuitor vertical: doar 5-10 apartamente – de exemplu, pentru a face izolarea fațadei pentru a reduce pierderile de căldură.

 

Astfel, în casă apar 10-20 de grupuri de apartamente. Mai multe grupuri vor veni cu siguranță și își vor reduce facturile la încălzire cu mai mult de jumătate. Aceste informații vor fi disponibile tuturor locuitorilor pe site-ul www.djv-com.org, în plus, aceste informații comparative pot fi publicate la fiecare intrare în bloc. Nu există nicio garanție că va fi la fel pentru toată lumea, dar, ca urmare, facturile la căldură pentru casă vor scădea cu 30-40%.

 

Mai este o caracteristică, de exemplu, chiriașul nu doreşte să economisească la căldură, dar sub el locuiește o bunica, pentru care este FOARTE important să economisească, deoarece pensia ei nu este suficientă pentru a plăti căldura, atunci chiriașul solidar. va face şi el economii.

 

Chiar dacă un membru al familiei își asumă sarcina de a economisi, asta va fi suficient. Poate fi și un copil care decide în practică să verifice ce se va schimba în consum dacă, la plecarea la școală, acoperă caloriferele cu o pătură sau un prosop.

Din calcul rezultă pentru un apartament 1/2/3 cameră (fără costul lucrării) 444/666/888 lei, pentru un imobil cu cinci etaje va fi, respectiv, 888/1332/1776 lei. Diferența de preț față de conversia la distribuire orizontală de 29.320 lei pe apartament este foarte semnificativă.

 

Aceeași distribuție a plății pentru căldură este incorectă din următoarele motive:

izolare termică diferită a apartamentelor, cineva monitorizează acest lucru, iar cineva lasă căldura în vânt.

 

consumatorul nu are posibilitatea de a economisi plata pentru căldură, deoarece dacă economisește, nu va plăti mai puțin din aceasta. Merită să înghețe?

 

nu mai există nici urmă de proiecte originale de case – cineva are trei baterii secţionale, cineva are deja baterii de 20 de secţiuni. Nu este un secret pentru nimeni că unii rezidenți încălzesc nu numai apartamente, ci și extensii și loggii.

 

datorită numeroaselor reparații ale sistemului de încălzire, diametrele coloanelor pot diferi semnificativ de la coloane la montante, respectiv, extragerea căldurii la diferite coloane este diferită.

 

Nu este un secret pentru nimeni faptul că volumul de lichid de răcire care trece prin diferite coloane este reglat diferit, acest lucru se datorează atât secțiunii transversale a conductei de ridicare, care își schimbă secțiunea transversală în timp, sau poate fi pur și simplu înfundată, cât și capacității de a controla debitul utilizând supape pentru a furniza mai multă căldură unuia coloană și mai puțină căldură celuilalt.

 

dacă apartamentul este închis și nu locuiește nimeni în el, nu există nicio modalitate de a reduce consumul de căldură, și de aici și plata acestuia, ceea ce reprezintă o încălcare a drepturilor consumatorilor

 

daca proprietarul apartamentului foloseste alte surse de energie termica – semineu electric, incalzire prin pardoseala, si prin urmare consuma mai putina caldura din sistemul de incalzire, factura la energie termica nu scade.

 

Mai multe informații la http://djv-com.org/

 

Versiunea pdf