en_GBru_RU
Energie: Dispozitive de control și adaptoare

Controlul la distanţă a consumului de energie electrică

 

   

         Gestionarea consumatorului final. Aparatele de evidenţă a energiei electrice de uz casnic şi oficiu pot fi echipate cu contactor trifazat sau monofazat. Instalarea radiomodulului D100FC pe contor, echipat cu aşa contactor permite nu doar primirea datelor, dar şi gestionarea de furnizare a energiei electrice. Contacorul poate opri curentul electric la comanda operatorului în caz de neachitare sau situaţii excepţionale, consum excesiv al energiei electrice în lipsa proprietarului sau a aparatelor electrice uitate în priză.

el_trafic  

      Radiomodulul D100FC poate merge în complect cu Adaptorul AD220/50 pentru controlul supapei cu impulsuri de închidere cu pornire manuală şi cu deconectare la distanţă. Adapterul permite controlul contactorului cu tensiunea de lucru de 220V şi consumul de 100 mA.

         Pe schemă este prezentat radiomodulul D100FC cu adapterul AD220 conectat şi contactorul de gestionare a supraîncării, în timp ce radiomodulul poate suporta doar până la 2 impulsuri de intrare. Impulsurile de intrare pot fi de pe 2 dispozitive de evidenţă a energiei electrice sau de pe un dispozitiv cu ieșiri separate pentru energie activă și reactivă.

         Cu ajutorul adapterului de asemenea se poate de controlat sarcina cu rezistența activă de până la 50 de wați.

el_trafic_2  

         Contacor

Încărcare o singură sau trei faze

Tensiune de lucru AC 220 V;

Curent 50 mA (100 mA)

Manual de deschidere / închidere – Nu

Indicator de stare – Da

Controlul două fire

Lungime cablu adaptor: 0,5 m

 

         Radiomodulul D100 echipat cu adapterul de control a supapei, permite operatorului cu dreptul de acces, deconectarea la distanţă a consumului de energie electrică în cazuri de urgenţă – scurgeri sau restanţe la achitarea consumului de energie electrică. Pornirea supapei se efectueaza doar în prezenţa proprietarului. Persoanele insolvabile pot fi transferate la regimul de energie electrică prepaid. Este o bună alternative a contoarelor prepaid.

         De asemenea acest model poate fi folosit la limitarea aprovizionării de energie electrică în perioada de 24 de ore cu specificarea volumului de consum, sau în calitate de dozator – de exemplu pentru încălzirea de la unu la trei ori pe zi cu un consum de căldură predeterminabil pentru fiecare dintre cele trei perioade.