en_GBru_RU

Pentru monitorizarea continuă a mediului acvatic, se utilizează analiza expresă pe baza metodei fotometrice, care, pe baza spectrelor de absorbție, permite identificarea prezenței hidrocarburilor și determinarea concentrației lor aproximative. Acestea sunt, de regulă, produsele funcționării motorului sub formă de uleiuri și reziduuri de combustibil, precum și rezultatele activității vitale a oamenilor, animalelor și păsărilor care intră în apele uzate. Atunci când este detectat un exces de concentrație de materie organică în apele uzate, se ia apă, iar conținutul de impurități din acesta este determinat de analize standard în laboratoare.

Senzorul monitorizează constant conținutul de produse de descompunere a compușilor organici din apă. Este utilizat pentru controlul apelor uzate printr-un indicator generalizat.

 

Senzorul este potrivit pentru analiza apei după filtre – pentru controlul calității cartușelor de filtrare. Durata de viață a filtrelor depinde atât de volumul cât și de calitatea apei filtrate – cu cât este mai proastă calitatea apei, cu atât este mai scurtă durata de viață a filtrului.

 

Care este calitatea apei din robinet? Ce obțineți din apa de la robinet – boala intestinului și pietrele la rinichi? Ce fel de apă bei: fiert, îmbuteliat, filtrat sau de la robinet?

 

Majoritatea impurităților din apa de la robinet sunt destul de inofensive și nu lasă toxine în organism. Obținem apă de la robinet destul de sigură. Cu toate acestea, orice impurități înrăutățesc radical gustul apei și interferează cu gătitul pe ea: ceaiul nu se prepară, legumele se rumenesc în timpul gătitului, carnea și peștele capătă un gust neplăcut. Prin urmare, controlul calității apei devine o necesitate.

 

Instalarea unui senzor în fiecare apartament este o plăcere destul de costisitoare, dar asociația își poate permite un senzor de monitorizare a calității apei comun unei case. În același timp, TOȚI locuitorii casei, precum și organizația care deservește alimentarea cu apă, vor avea informații despre calitatea apei pe internet. Calitatea apei poate fi determinată nu numai de nivelul de tratare a acesteia la instalațiile de tratare, ci și de calamitățile naturale – de exemplu, furtuni de ploaie, deversarea deșeurilor de la fermele de animale și păsări, lucrări de reparații, un sistem de alimentare cu apă rupt sau coroziunea acestuia.

 

Senzor de monitorizare a calității apei – util pentru grădinițe, școli, spitale și organizații care folosesc apa pentru gătit – pizzerii, cafenele, restaurante, hoteluri.

 

Datorită sistemului automat de control BALANCE, este posibil să se obțină informații despre calitatea apei pentru fiecare obiect echipat cu un senzor și module radio D100FC, iar numărul obiectelor de monitorizare este nelimitat. Sistemul este aplicabil pentru monitorizarea pe tot parcursul anului și este convenabil deoarece nu este nevoie să vizitați aceste obiecte pentru a prelua informații din toate obiectele.

 

Curentul consumat de modulul radio este nesemnificativ, iar o baterie cu litiu de dimensiunea A durează până la șase ani de funcționare autonomă.

 

Este posibil să conectați senzori suplimentari: temperatura, umiditatea și conținutul de substanțe organice volatile din aer.

 

DJV-COM oferă echipamente și platforme software BALANCE și caută, de asemenea, părți interesate pentru cooperare.

 

Aplicația mobilă BALANCE poate fi descărcată de aici.

 

Mai multe detalii pe site-ul http://www.djv-com.org și vom fi bucuroși să auzim recomandările și dorințele dvs. la office@djv-com.net.

 

Versiunea pdf