en_GBru_RU

În Moldova distribuitorii vor fi obligaţi să instaleze contoare inteligente

Distribuitorii de energie electrică, căldură și gaze naturale vor fi nevoiți să instaleze contoare inteligente la consumatorii finali atunci când se va dovedi fezabilitatea tehnică și financiară a acestora, scrie ipn.md. Această prevedere este cuprinsă în proiectul de lege aprobat de Parlament în primă lectură.

Panourile solare reduc sustenabilitatea

Studiul a constatat că sursele regenerabile la scară mică pot provoca întreruperi de curent. Deși o rețea cu mai multe generatoare ar trebui să fie mai fiabilă decât utilizarea unei singure surse de energie, în realitate, atunci când generatoarele funcționează la momente diferite, rețeaua nu atinge niveluri optime de stabilitate, făcând-o predispusă la defecțiuni.

Reducerea consumului de gaz (caldura)

Abordarea costurilor. Eliminarea zonelor problematice. O cameră termică vă va ajuta să identificați zonele cu probleme care eliberează căldură din locul de muncă. Poate fi achiziționat sau comandat de la experți. Acest dispozitiv măsoară temperatura și afișează o imagine cu un marker al zonelor mai calde și mai reci.

Contorizarea căldurii pentru distribuire verticală-1

Până în prezent, soluția de contorizare a căldurii rezidențiale cu distribuire verticală se bazează pe prețul problemei. Convertirea distribuirii verticale în orizontale este costisitoare și nu toți chiriașii vor fi de acord. Costurile sunt de aproximativ 1630 $ sau 29320 lei per apartament. Cu toate acestea, există o soluție care nu este evidentă – să… Read more »

Coeficientul de inadecvare

Software-ul sistemului de evidenţă BALANCE, împreună cu calculul soldurilor orare și analize pentru identificarea pierderilor pe baza corelației, sprijină calcularea raportului de inadecvare: o temperatură anormal de ridicată în interiorul camerei cu un volum redus sau zero de consum de gaz.

Cultura consumului de energiei

Nu este de dorit să porniți simultan consumatori puternici de energie electrică, cum ar fi aragaz electric, cuptor, cuptor cu microunde, mașină de spălat, fier de călcat, încălzire prin pardoseală, cazan, fierbător electric, aer condiționat, șemineu electric, aspirator.

BALANCE previne furtul de electricitate

Una dintre metodele obișnuite de furt al energiei electrice este utilizarea unui magnet pentru a influența funcționarea unui contor trifazat de energie electrică.

Costurile operaționale într-un articol separat

Diagrama stângă indică plata gazului, apei, electricității și căldurii în absența contoarelor. În același timp, costurile de operare sunt de aproximativ 30%. La instalarea contoarelor, consumul mediu scade cu aproximativ jumătate, vezi diagrama din centru, respectiv, organizația ce deserveşte va primi doar jumătate din fondurile necesare pentru funcționarea rețelei de distribuție.

BALANCE – evidenţă și control pentru facilitățile municipale

BALANCE este o evidență integrată a consumului de energie electrică, gaze, apă și căldură și controlul eficienței energetice a instalațiilor municipale. Indicatorii sunt transmiși de la contoare nu doar odată pe lună ci la fiecare oră. Aceste date sunt procesate, analizate și determinate, consumul eficient de resurse energetice sau nu.